неділя, 24 листопада 2019 23:25

Замість жорстких дієт: назвали 5 каш для схуднення

Замість жорстких дієт: назвали 5 каш для схуднення
Фото: goodhouse.com.ua

Каші насичують організм та захищають від зайвих кілограмів. Багато хто з них низькокалорійні, а деякі навіть здатні спалювати жир.

Крупи є вуглеводним продуктом, до того ж таким, який досить довго засвоюється організмом. Це дозволяє відчувати почуття ситості протягом тривалого часу.

Також різні крупи містять велику кількість клітковини. Вона стимулює роботу кишечника, допомагає вивести з організму не тільки зайві відкладення, але також шкідливі речовини.

Найчастіше жінки віддають перевагу гречці і вівсянці, оскільки ці каші є найпопулярнішими і знайдуться на кухні у будь-кого. Але крім цих круп існує безліч інших, які можуть навіть перевершити загальних улюбленців за змістом корисних речовин і кількістю калорій.

Каші від жирових відкладень: гречана, вівсяна, пшоняна, пшенична, манна, кукурудзяна, перлова, рисова.

Однією з каш, що найефективніше бореться із зайвими відкладеннями, є пшоняна. Ця крупа допомагає позбавлятися від жиру, легко виводить його з організму. Також вона не дозволяє йому відкладатися. Вважається, що саме цей різновид крупи найефективніша по боротьбі з жиром. Жінки, які сиділи на дієті з пшоняною кашею, стверджують, що за пару тижнів можна позбутися від п'яти кілограмів зайвої ваги.

1. Підвищує апетит, попереджає розвиток анемії.

2. Покращує стан волосся та шкіри.

3. Допомагає позбутися депресії, поліпшує пам'ять.

4. Покращує стан зубів, печінки, серцево-судинної системи.

5. Виводить токсини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні підказки: з чим їсти та зберігати сир тофу

ДІЄТИЧНІ КАШІ:

Гречану часто призначають при ожирінні. Вона також багата вітамінами і залізом, тому її можна їсти для профілактики анемії. Це сама низькокалорійна крупа серед всіх, адже в ній всього 308 ккал на 100 грамів сухого продукту.

Пшенична знижує рівень холестерину в крові та покращує ліпідний обмін. Також вживання цієї каші підвищує імунітет, покращується стан волосся, шкіри і нігтів. Вона також відноситься до низькокалорійним круп – на 100 грамів сухої крупи припадає лише 316 ккал.

Вівсяна містить безліч корисних мінералів, а також досить багато клітковини. На 100 грам крупи доводиться 342 ккал. Але при варінні кількість калорій значно знижується. У порції вівсянки на воді всього 88 ккал.

Кукурудзяна є гіпоалергенної, тобто підходить для всіх. Також сприяє розщепленню жирів, знижує рівень холестерину. У 100 г приготованого на воді продукту всього 78 ккал.

Перлова при варінні збільшується в кілька разів, що дозволяє насититися насправді не дуже великою порцією. Також перловка допомагає прочистити кишечник, тому особливо корисна для тих, кого часто мучать запори. Калорійність 100 грамів каші на воді – 109 ккал.

рисова. Сприяє швидкому виведенню токсинів, збагачує організм корисними мінералами і вітамінами. На 100 грам вареного продукту припадає лише 81 ккал.

Зараз ви читаєте новину «Замість жорстких дієт: назвали 5 каш для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути