вівторок, 08 січня 2019 15:37

Виявили цілющу силу обіймів

Виявили цілющу силу обіймів
Обійми покращують настрій та зменшують відчуття болю. Фото: outlook

Обійми покращують настрій і зменшують відчуття болю та тривожності.

Це відбувається завдяки тому, що у нашому тілі знаходиться безліч рецепторів, стимулювання яких із допомогою дотику чи обіймів сприяє уповільненню пульсу та зменшенню тиску та гормону стресу - кортизолу, повідомляють у МОЗ.

"Одна корисна рекомендація - за можливості проявляйте свої почуття з допомогою дотиків. Це не означає, що потрібно почати обійматись і торкатись всіх навколо. Звісно, треба обов'язково поважати особистий простір інших або ж час від часу знаходити можливість побути наодинці з собою", - заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уляна Супрун закликає українців серйозно поставитися до симптомів втоми

У МОЗ також запевняють, що позитивні думки та емоції впливають на стан здоров'я. Люди, які позитивно сприймають світ, мають тенденцію до нижчого тиску, менше схильні до розвитку серцевих захворювань, краще контролюють вагу, у них кращий рівень цукру в крові.

Якщо людина з серйозним захворюванням концентруватиметься на позитивних емоціях, це може підвищити її імунітет і не дати розвинутися депресії. Навіть у невиліковно хворих людей якість життя може значно покращитися, коли вони не зациклюються на сумних переживаннях, а намагаються знайти щось позитивне у кожному дні.

Щоб не почуватися втомленим, потрібно знімати симптоми самостійно. Взяти відпустку, не затримуватися на роботі, більше спати і правильно харчуватися, менше вживати алкоголь. Коли ведеш інтенсивний спосіб життя, виникають стреси, відзначається нестача вітамінів. На початкових стадіях цього можна позбавитися самому, варто лише самоорганізуватися. Лікарі радять менше вживати ліків.

Зараз ви читаєте новину «Виявили цілющу силу обіймів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути