четвер, 10 серпня 2017 11:25

Вірус Коксакі прийшов в Україну

Вірус Коксакі прийшов в Україну
Вакцини проти вірусу Коксакі немає Фото: prof-med.info

Вірус Коксакі відпочивальники привезли в Україну із Туреччини.

Про це повідомляє СТС, посилаючись на заяву сумчанки, у якої діти заразилися в дитячому садочку. Спочатку їм ставили діагноз алергія, а потім сказали, що це вірус Коксакі.

Як розповіла Ірина Троцька, головний інфекціоніст Сумської області, в місцеву лікарню за вихідні дні зверталися кілька осіб, які прибули з Туреччини. У них є клінічні ознаки Коксакі.

За останні тижні зараження вірусом зафіксували у дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар розповіла, чим небезпечний вірус Коксакі та як його лікувати

За словами інфекціоніста МОЗ Ольги Голубовської, зростання захворюваності ентеровірусами, зокрема й викликаними вірусом Коксакі, спостерігається вже не перший рік, а мінімум 5-7 років.

"Він дуже заразний, тому що достатня кількість вірусу постійно виділяється у зовнішнє середовище. Він стійкий, тривалий час зберігається на предметах побуту і на руках", - говорить вона.

Вакцини проти цього вірусу немає, тому лікування передбачене симптоматичне. Лікарі рекомендують пити велику кількість рідини і знижувати температуру.

Про вірус Коксакі стало відомо після публікування у Facebook історії української сім'ї, яка захворіла на курорті. Працівники готелю провини не визнають.

"Оскільки вірус може масово потрапити в Україну на загальному літаку і ніхто нічого не робить, звертаюся до консула за допомогою, але хочу, щоб усі також знали про проблему", - каже потерпілий.

Зараз ви читаєте новину «Вірус Коксакі прийшов в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути