пʼятниця, 13 листопада 2020 12:27

Вчені дослідили, чи є коронавірус у метро та автобусах

Вчені дослідили, чи є коронавірус у метро та автобусах
Двічі випробування, проведені на станціях метро, повернулися негативними. Фото: pixabay

Вчені не знайшли коронавірусу на поверхнях і в повітрі Лондонського метро та в автобусах.

Щомісяця дослідники з Імперського коледжу Лондона проводять тести в транспортній мережі, імітуючи подорож пасажирів і беручи мазки з ескалаторів, поручнів, сховищ для автобусів та зчитувачів Oyster Card, пише The Independent.

Двічі випробування на станціях метро були негативні. Науковці також використовували датчик, що всмоктував повітря через фільтр протягом години зі швидкістю 300 л на хвилину. Це більше, ніж швидкість, з якою вдихає людина. У метро посилюють прибирання, але пасажирів закликають не нехтувати правилами дистанціювання та носити маски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені зробили відкриття щодо імунітету до коронавірусу

За словами Ліллі Матсон, головного директора з охорони здоров'я та навколишнього середовища Транспорту Лондона (TFL), негативні результати "надзвичайно обнадійливі" для споживачів, які користуються громадським транспортом для поїздок протягом 2-го національного блокування.

Епідеміолог Рой Андерсон з Імперського коледжу, який не бере участі у дослідженні, заявив, що контакт з поверхнею не є "основною проблемою" передачі коронавірусу.

"Основна проблема – це поведінка людей і груп. На відкритому повітрі ймовірність передачі набагато менша, ніж у приміщеннях. Ці частинки переносяться в повітрі. На забруднені поверхні потрібно звернути увагу. Але я вважаю, що це більше пов'язане з аерозольним способом передачі – вдихання крапель або мікрокрапель", - сказав він.

Попередні дослідження транспорту виявили, що шанси підхопити вірус у поїзді – один із 11 тис., згідно з даними Ради з безпеки та стандартів залізниць.

Коронавірус до 28 днів може залишатися заразним на поверхнях - мобільних телефонах і деяких банкнотах. Термін його виживання залежить від температури. Що вища температура, то він коротший. Про це йдеться у висновках австралійського Державного об'єднання наукових і прикладних досліджень, опублікованих 12 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Вчені дослідили, чи є коронавірус у метро та автобусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути