вівторок, 10 листопада 2020 10:55

Учені зробили відкриття щодо імунітету до коронавірусу

Учені зробили відкриття щодо імунітету до коронавірусу
У тих, хто перехворів Covid-19, знайшли різні імуноглобуліни, які атакували S-білок вірусу. Фото: pixabay

Набутий природній імунітет до коронавірусу може мати невелика кількість людей.

Це захищає їх від зараження навіть без попереднього контакту з цим вірусом, повідомили у новій статті, опублікованій в журналі Science.

Команда британських медиків вивчила зразки крові, зібрані у дітей до 16 років і дорослих до початку пандемії, а також у перші її місяці, за умови, що донор показав негативні результати тестування на Covid-19. Вчені порівняли антитіла, присутні в цій крові, із зразками людей, які вже перехворіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 продуктів для зміцнення імунітета

Виявилось, що у тих, хто перехворів Covid-19, знайшли різні імуноглобуліни, які атакували S-білок вірусу. Однак і в деяких людей, які не контактували з ними, були присутні імуноглобуліни G (IgG), що зв'язують цей білок. З вибірки у 302 дорослих таких знайшлося 16 (5%), а з 48 дітей - у 21 (44%).

Ці IgG - частина набутого імунітету, який з'явився у людей після порівняно недавнього інфікування коронавірусами, схожими на SARS-CoV-2. Такі крос-реактивні антитіла не настільки ефективні у зв'язуванні його S-білка, як призначені саме для нього, однак можуть істотно впливати на перебіг хвороби та хід розвитку епідемії.

"Клітинний імунітет" до коронавірусу протягом 6 місяців мають пацієнти, які перехворіли легкою або безсимптомною формою. Це показало дослідження Бірмінгемського університету, у якому взяли участь 100 людей у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Учені зробили відкриття щодо імунітету до коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути