субота, 23 січня 2021 14:39

Вакцинація допоможе взяти ковід під контроль - блогер

  Вакцини від ковіду на стадії випробування
Вакцини від ковіду на стадії випробування

Завдяки вакцинам поширення пандемії короновірусу може бути зупинене - говорить блогер, автор Yоutube-каналу "Клятий раціоналіст" Артем Албул.

"Ми сподіваємося у найближчому майбутньому на появу вакцин, які допоможуть. Часто виникають сумніви: чи може допомогти вакцина, якщо багато хто хворіє по другому колу? Тобто, про який імунітет може йтися? Основне, що ми можемо зробити завдяки вакцинам – це взяти пандемію під контроль, зупинити її поширення в геометричній прогресії, а також, що найважливіше, захистити групи ризику. І тоді ми вже зможемо перейти у нову фазу боротьби: це вже буде контрольоване захворювання, яке, можливо, вже перетече в сезонний формат, як з грипом. Це все прогнозувати зараз надзвичайно складно, але очевидно, що не треба ставитися до цього занадто легковажно.

Я розумію, що якось так вибудувалася ситуація, що на початку, коли ризики були відносно менші, всі дуже злякались і сиділи вдома, мили все антисептиками, а зараз, коли імовірність підхопити інфекцію набагато вища, це якось не сприймається так страшно, як на початку. Але це омана. Зараз набагато вищий ризик захворіти і отримати відповідно ускладнення. Тому маємо залишатися відповідальними".

  Зараз набагато вищий ризик захворіти і отримати відповідно ускладнення - каже Артем Албул
Зараз набагато вищий ризик захворіти і отримати відповідно ускладнення - каже Артем Албул

Артем Албул розповів, що зараз створені вакцини, що не містять частин вірусу, а також такі, що використовують ослаблений вірус.

"Найоптимістичніші новини від кількох компаній. Вони створили вакцини, в яких немає частини вірусу, але там є генетична інформація. Коли цей ланцюжок генетичної інформації потрапить до організму, він змусить його синтезувати шипи коронавірусу, через які він має таку назву - "корона". Вони не здатні нас інфікувати, викликати у нас хворобу, але вони дають нашій імунній системі інформацію про них, і вже на основі цієї інформації організм зможе утворити антитіла, які зможуть ефективно подолати вірус. Це дуже обнадіює. Триває третя фаза дослідження: тисячі людей поділили на дві групи – на плацебо-групу і на групу, яка отримала вакцину. Це дозволяє вирахувати ефективність вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бідним країнам виділили 40 млн доз вакцин від Covid-19

Є ще декілька вакцин, в яких використовується ослаблений вірус. І є ще інший тип. Це фінальний етап дослідження, після якого можна приступати до промислового виробництва вакцин. Плюс є декілька вакцин, які були затверджені для обмеженого використання, тобто теж по суті експеримент триває, але в деяких країнах військовим і медикам деякі експериментальні вакцини вже були дозволені до використання".

Мутований штам коронавірусу SARS-CoV-2, виявлений у Великій Британії у вересні 2020 року. Він почав активно поширюватися наприкінці листопада — початку грудня. Через це багато країн почали закривати кордони з Великою Британією, а в самій країні посилили карантинні обмеження.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинація допоможе взяти ковід під контроль - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути