неділя, 22 серпня 2021 06:30

В організмі людини знайшли ще один мозок

В організмі людини знайшли ще один мозок
Алкоголь заважає запам'ятовувати нові спогади. Фото: neuroclinic.kiev.ua

22 серпня відзначають Всесвітній день мозку. Його проголосили в 2014 році Всесвітня федерація неврології для підвищення обізнаності громадян про важливість здоров'я мозку.

Забувати якусь інформацію абсолютно природна властивість мозку. Видалення непотрібної інформації допомагає нервовій системі зберігати свою пластичність.

Неймовірні факти про мозок:

1. Клітини мозку їдять самі себе. Коли людина голодує, нейрони відчуття голоду в мозку починають їсти самі себе. Цей акт самоканібалізму являється сигналом голоду для того, що людині потрібно швидко щось з'їсти. Це пояснює те, чому людям так важко дотримуватися дієти.

2. Алкоголь руйнує здатність утворювати нові довготривалі спогади. Збільшення випитого спиртного призведе до зменшення об'єму пам'яті.

3. Мозок у голові – не єдиний. У животі є "вторинний мозок", який впливає на ваш настрій. На реакцію від того, що ви їсте, на види захворювань, а також рішення, які ви робите. Він містить 100000 нейронів, та кишкові бактерії, які відповідальні за більш ніж 30 нейромедіаторів, в тому числі і серотонін ("гормон щастя").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім літніх продуктів, що покращують пам'ять

4. Недостатня кількість кисню вже через 5-10 хвилин призводить до незворотних пошкоджень головного мозку.

5. Мозок не відчуває болю. Він не має больових рецепторів і не відчуває болю. Він являється інструментом, який тіло використовує для виявлення болю. Це пояснює можливість хірургічного втручання в мозок без наркозу, і в цей час пацієнт не буде відчувати болю чи дискомфорту.

Астма порушує роботу мозку. Всесвітній день хворого на бронхіальну астму заснували за рішенням Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я для привернення уваги громадськості до вирішення проблем, пов'язаних з астмою.

"Астма" в перекладі з грецького означає "задуха", "важке дихання". Це хронічне захворювання, характерною ознакою якого є приступи задухи різного ступеню важкості і частоти.

Зараз ви читаєте новину «В організмі людини знайшли ще один мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути