Яблука, вишні й насіння соняшника покращують пам'ять після коронавірусу. Він псує роботу клітин, які доправляють кисень до голови.
Також у списку корисних продуктів для пам'яті: шоколад, мед, морська капуста й помідори.
Про це розповів Gazeta.ua Володимир Костенко, столичний невролог.
"Важко думати після коронавірусу – найчастіша скарга за останній рік від пацієнтів. Хвороба не дасть про себе забути ще тривалий час після завершення пандемії. Мозок – це ноутбук без підзаряджання. Для його нормального функціонування потрібна енергія. Для комп'ютера – електрична, для мозку – кисень. За його дефіциту виникають проблеми з мисленням", - пояснив лікар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали вакцинувати препаратом Pfizer: хто першим отримав щеплення
Для кращої роботи мозку можна змінити робочу руку. Спробувати кілька годин побути шульгою. Достатньо так чистити зуби чи користуватися ложкою або виделкою. Це дає змогу активізувати ділянки мозку, які відповідають за пам'ять.
Багато фруктів містять безліч корисних речовин. Стало відомо про властивості одного з них. Як повідомляє Organic Facts, ідеться про персик. У ньому велика кількість калію, вітаміну А, бета-каротину й вітаміну С (аскорбінова кислота). Він також є прекрасним джерелом вітаміну Е (альфа-токоферолу), вітаміну К (філлохінону), вітаміну В1 (тіаміну), вітаміну В2 (рибофлавіну), вітаміну В3 (ніацину), вітаміну В6 і фолієвої кислоти. Також є кальцій, магній, залізо, фосфор, цинк і мідь.
Коментарі