понеділок, 12 липня 2021 00:51

Назвали неймовірні властивості персиків

Назвали неймовірні властивості персиків
Фото: Pixabay

Багато фруктів відрізняються високим вмістом корисних речовин. Стало відомо про властивості одного з них. Як повідомляє Organic Facts, мова йде про персик. У ньому міститься велика кількість калію, вітаміну А, бета-каротину і вітаміну С (аскорбінова кислота). Він також є гарним джерелом вітаміну Е (альфа-токоферолу), вітаміну К (філлохінону), вітаміну В1 (тіаміну), вітаміну В2 (рибофлавіну), вітаміну В3 (ніацину), вітаміну В6 і фолієвої кислоти. У них є кальцій, магній, залізо, фосфор, цинк і мідь.

Чим же корисний цей популярний фрукт:

Знижує ризик раку
Дослідження показують, що персики багаті фенольними та каротиноїдними сполуками, які мають протипухлинні та протиракові властивості. Інше дослідження, опубліковане в журналі клітинної біохімії, показує, що персик також допомагає в боротьбі з різними видами раку, такими як рак молочної залози, рак легенів і рак товстої кишки.

Захищає серце

Дослідники з Каліфорнійського університету виявили, що фенольні сполуки, присутні в шкірці і м'якоті персиків Клінгстоун, допомагають підтримувати більш низький рівень ЛПНЩ ("поганого") і стимулюють рівень ЛПВЩ ("хорошого") холестерину. Це допомагає знизити ризик розвитку захворювань, пов'язаних з серцем, і підтримувати оптимальне здоров'я серцево-судинної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечна низькокалорійна дієта

Виводить токсини
Персики корисні для очищення організму – вони сприяють виведенню шкідливих токсинів з печінки і нирок. Ці фрукти широко використовуються в багатьох культурах при виробництві трав'яних продуктів детоксикації, таких як детоксикаційні чаї.

Продовжує молодість
Персики є джерелом цинку, який має омолоджуючі властивості. Експерт Рональд Клац, який вивчає питання довголіття і продовження молодості, говорить, що споживання багатих цинком продуктів, таких як персики, сприяє виробленню антитіл і пригнічує пошкодження клітин, викликане вільними радикалами.

Кардіолог розповів, як швидко знизити тиск без ліків.

Зараз ви читаєте новину «Назвали неймовірні властивості персиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути