неділя, 11 липня 2021 00:52

Чим небезпечна низькокалорійна дієта

Чим небезпечна низькокалорійна дієта
Фото: Pixabay

Щоб схуднути, доведеться скоротити кількість споживаних калорій. Але екстремальні усічення можуть бути чреваті неприємними наслідками. Зокрема, проблемами з кишечником. До такого висновку прийшло нове дослідження, опубліковане в журналі Nature.

Вчені вивчили 80 літніх жінок, чия вага варіювалася від злегка надлишкового до важкого ожиріння. Протягом 16 тижнів половина учасниць під медичним наглядом дотримувалася рідкої дієти, калорійність якої не перевищувала 800 калорій в день. Інша половина харчувалася як раніше і стала контрольною групою, пише Ukrhealth.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці назвали головні переваги вітаміну А

До і після періоду дослідження всім учасницям був проведений аналіз кишкового мікробіома. У контрольній групі по завершенні дослідження змін виявлено не було. Однак у групі, що сидить на низькокалорійній дієті, вони відбулися.

Вчені відзначають, що бактерії адаптувалися до поглинання великої кількості цукрів, щоб вижити. Це викликало дисбаланс у типах бактерій із збільшенням шкідливих-Clostridioides difficile. Їх надмірна кількість в організмі здатне викликати діарею і коліт. Захворювання можуть перейти в хронічну форму навіть при регулярному лікуванні.

Кардіолог розповів, як швидко знизити тиск без ліків.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечна низькокалорійна дієта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути