вівторок, 04 липня 2017 23:28

Українські медики-інтерни не пройшли тесту від Супрун

Українські медики-інтерни не пройшли тесту від Супрун
Медики-інтерни не пройшли тесту від Супрун Фото: zik.ua

Тільки 3% українських інтернів при здачі міжнародного тесту USMLE змогли набрати прохідний бал в 70,5. Його здає кожен лікар в Сполучених Штатах, щоб отримати право займатися лікарською діяльністю.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Уляна Супрун.

Зі стандартною частиною, яку зазвичай проходять в Україні, впоралися більшість. А от новий тест з міжнародними стандартами змогли подужати небагато людей. Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як вибрати лікаря без прописки

"Результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит. Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва. Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років", - написала Супрун.

За її словами, якісна медицина неможлива без належної підготовки медпрацівників, тому закликає до низки важливих кроків.

"Ми наполягаємо на встановленні мінімального прохідного балу в 150, запуску медичної реформи, яка знищить хабарі в медичних університетах, розвиваємо нові медичні професії в Україні та шукаємо нові стандарти підготовки для медпрацівників", - підсумувала Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Українські медики-інтерни не пройшли тесту від Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути