Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2019 17:20

"Україна на порозі страшної епідемії" - Зеленського просять зібрати РНБО

"Україна на порозі страшної епідемії" - Зеленського просять зібрати РНБО
Дифтерія - гостре інфекційне захворювання, від якого захищає вакцинація. Фото: 5.ua

Фракція "Голос" закликає президента Володимира Зеленського провести засідання Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації в Україні із захворюванням на дифтерію.

Про це заявила депутат від партії "Голос", член парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина на засіданні Верховної Ради.

За її словами, нині Україна "стоїть на порозі можливої епідемії найстрашнішої хвороби, яка називається дифтерія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кір знову наступає: протягом тижня захворіли майже 70 людей

"Щойно нас повідомили, що підтвердилося 14 випадків дифтерії у студентів ужгородського університету. Це дуже велика цифра, адже за цей рік маємо вже 20 випадків", - додала вона. Депутат зауважила, що під час минулої епідемії дифтерії в Україні захворіли 20 тис. осіб, померли 700.

Стефанишина наголосила, що вакцинація - єдиний спосіб запобігти інфікуванню дифтерією. На її думку, в країні необхідно провести потужну інформаційну кампанію з вакцинації.

"Сьогодні 30% дітей і 50% дорослих не є вакцинованими від дифтерії. Кожні 10 років дорослі мають робити щеплення від дифтерії. Сьогодні ми з фракцією "Голос" звертаємося до президента України для того, щоб провести спеціальне засідання щодо можливого спалаху дифтерії в Україні", - заявила Стефанишина.

Вона додала, що президенту буде направлене відповідне звернення.

Центр громадського здоров'я МОЗ поінформував, що на 28 жовтня в Україні зареєстровано 20 випадків захворювання на дифтерію, з них 18 — протягом жовтня.

П'ять випадків захворювання підтверджено лабораторно в Луганській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській та Київській областях. У центрі також наголосили, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах.

Зараз ви читаєте новину «"Україна на порозі страшної епідемії" - Зеленського просять зібрати РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути