понеділок, 22 жовтня 2018 10:08

У солі знайшли небезпечні добавки

У солі знайшли небезпечні добавки
Із 39 зразків солі різних торгових марок 36 містили мікропластик Фото: vidpoviday.com

У 90% морської, кам'яної та озерної солі, що продається по всьому світу, виявлені пластикові частинки.

За даними дослідження, проведеного вченими з Південної Кореї та відділення "Грінпіс" у Східній Азії, з 39 зразків солі різних торгових марок 36 містили мікропластик, пише National Geographic.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити магазинну курку від антибіотиків і токсинів

"Дослідження демонструє нам, що мікропластик усюди. Неважливо, чи купуєте ви морську сіль у Європі чи десь-інде, це не гарантує вам безпеки", — зазначила професор Шеррі Мейсон із Державного університету Нью-Йорка у Фредонії.

За оцінками експертів, середньостатистична доросла людина споживає близько 2 тис. частинок мікропластика на рік із сіллю.

"Існує нагальна потреба в якіснішому та ціліснішому моніторинговому дослідженні поруч із дослідженнями щодо розмірів частинок і типів матеріалів, які фактично перебувають у довкіллі", — заявив професор Йоркського університету у Великобританії Алістер Босалл.

Здоров'ю більшості людей вживання солі нічим не загрожує. Підтвердити це вдалося завдяки масштабному дослідженню, до участі в якому вчені залучили 94 378 добровольців віком від 35 до 70 років із 18 різних країн.

Сіль допомагає поповнити запас натрію в організмі. Нестача ж цього мікроелементу загрожує зниженням артеріального тиску й небажаними змінами в гормональному фоні. Те ж саме стосується й калію, який міститься в морській солі.

Зараз ви читаєте новину «У солі знайшли небезпечні добавки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути