Ексклюзиви
Неділя, 21 жовтня 2018 01:35

Як очистити магазинну курку від антибіотиків і токсинів

Як очистити магазинну курку від антибіотиків і токсинів
Для супу на курячому бульйоні підійде лише домашня курка. Фото: virale.ro

Як бути впевненим, що магазинна курка не завдасть вам ніякої шкоди? Адже часто птахів годують антибіотиками і гормонами. Також до курячих кормів додають анаболічні гормони з метою швидкого зростання птахів і збільшення їх маси.

Все досить просто, тому що позбавити птицю від токсинів і антибіотиків можна і в себе на кухні, пише сайт virale.ro

Перший спосіб

При варінні магазинної курки її бульйон використовувати не можна. У ньому немає абсолютно нічого корисного. При цьому, краще злити воду, як мінімум один раз. У процесі кипіння в бульйоні залишається вся гидота з м'яса.

Якщо ви хочете зробити смачний і корисний суп на курячому бульйоні, то для цього підійде виключно домашня курка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курка, запечена на морській солі та в сухарях - як приготувати запашну курятину

Другий спосіб

При запіканні курки в духовці зніміть з неї шкіру, оскільки в ній збираються всі токсини і хімічні речовини. Також краще не використовувати внутрішні органи магазинної птиці, тому що найбільше токсинів накопичують саме вони.

Третій спосіб

Потримайте птицю в спеціальному розчині. В 1 літрі води розчиніть кілька столових ложок солі і сік чверті лимона. Замочіть курку в цьому "маринаді" на 2 години. Сіль висмокче максимальну кількість токсинів.

Крім солоного розчину, очисними властивостями володіє також і мінеральна газована вода. Завдяки такій воді курка стане м'якішою.

М'ясо курки містить багато білка і амінокислот. Калорійність його менше, ніж калорійність інших видів м'яса (приблизно 190 ккал в залежності від того, про яку частину тушки йдеться).

Тваринний білок - найкорисніший в м'ясі курки. Він є основним будівельним матеріалом організму людини. Також в м'ясі курки багато калію і фосфору.

Курятина корисна для нашого імунітету. Наявність в ній ряду цінних мікроелементів дозволяє створити своєрідний захисний бар'єр для організму. Ті, хто регулярно вживає варене м'ясо курки, набагато рідше страждають від простудних захворювань.

Набір корисних вітамінів і мікроелементів забезпечує нормальне функціонування нервових клітин. Курка особливо корисна тим, хто страждає від безсоння, стресів, депресій.

Також в м'ясі курки містяться вітаміни А і Е, вітаміни групи В, залізо, магній. У курятині практично немає вуглеводів.

Куряче м'ясо нормалізує метаболізм, підтримує рівень цукру і кров'яний тиск в нормальному стані. Також воно знижує рівень поганого холестерину, і активізує роботу нирок.

Зараз ви читаєте новину «Як очистити магазинну курку від антибіотиків і токсинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 54
Голосування Яке місце посяде збірна України з футболу у відборі до Кубку світу-2022?
  • 1) перше
  • 2) друге
  • 3) третє
  • 4) четверте
  • 5) п'яте
Переглянути