Як бути впевненим, що магазинна курка не завдасть вам ніякої шкоди? Адже часто птахів годують антибіотиками і гормонами. Також до курячих кормів додають анаболічні гормони з метою швидкого зростання птахів і збільшення їх маси.
Все досить просто, тому що позбавити птицю від токсинів і антибіотиків можна і в себе на кухні, пише сайт virale.ro
Перший спосіб
При варінні магазинної курки її бульйон використовувати не можна. У ньому немає абсолютно нічого корисного. При цьому, краще злити воду, як мінімум один раз. У процесі кипіння в бульйоні залишається вся гидота з м'яса.
Якщо ви хочете зробити смачний і корисний суп на курячому бульйоні, то для цього підійде виключно домашня курка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курка, запечена на морській солі та в сухарях - як приготувати запашну курятину
Другий спосіб
При запіканні курки в духовці зніміть з неї шкіру, оскільки в ній збираються всі токсини і хімічні речовини. Також краще не використовувати внутрішні органи магазинної птиці, тому що найбільше токсинів накопичують саме вони.
Третій спосіб
Потримайте птицю в спеціальному розчині. В 1 літрі води розчиніть кілька столових ложок солі і сік чверті лимона. Замочіть курку в цьому "маринаді" на 2 години. Сіль висмокче максимальну кількість токсинів.
Крім солоного розчину, очисними властивостями володіє також і мінеральна газована вода. Завдяки такій воді курка стане м'якішою.
М'ясо курки містить багато білка і амінокислот. Калорійність його менше, ніж калорійність інших видів м'яса (приблизно 190 ккал в залежності від того, про яку частину тушки йдеться).
Тваринний білок - найкорисніший в м'ясі курки. Він є основним будівельним матеріалом організму людини. Також в м'ясі курки багато калію і фосфору.
Курятина корисна для нашого імунітету. Наявність в ній ряду цінних мікроелементів дозволяє створити своєрідний захисний бар'єр для організму. Ті, хто регулярно вживає варене м'ясо курки, набагато рідше страждають від простудних захворювань.
Набір корисних вітамінів і мікроелементів забезпечує нормальне функціонування нервових клітин. Курка особливо корисна тим, хто страждає від безсоння, стресів, депресій.
Також в м'ясі курки містяться вітаміни А і Е, вітаміни групи В, залізо, магній. У курятині практично немає вуглеводів.
Куряче м'ясо нормалізує метаболізм, підтримує рівень цукру і кров'яний тиск в нормальному стані. Також воно знижує рівень поганого холестерину, і активізує роботу нирок.
Коментарі