вівторок, 24 листопада 2020 11:00

У людей за 45 ростуть шанси підхопити венеричні захворювання

У людей за 45 ростуть шанси підхопити венеричні захворювання
Велика кількість респондентів не знала про ризики інфекцій, що передаються статевим шляхом. Фото: pixabay.com

Через стереотипи та необізнаність люди середнього віку частіше стикаються з ризиком зараження статевими інфекціями. Байдуже ставлення до сексуального здоров'я та обмежені знання людей, старших за 45 років, призводять до неусвідомлення небезпеки.

Експерти опитали 800 людей середнього віку. Виявилося, що 50% респондентів ніколи не робили тести на інфекції, які передаються статевим шляхом, йдеться у новому дослідженні вчених із Бельгії, Великобританії та Нідерландів, пише CNN.

"Найбільш схильні до таких ризиків старші люди. Зокрема ті, хто вступає в нові стосунки після менопаузи", - каже старший викладач університету в Чічестері Іен Тіндал.

Зміни у сексуальній поведінці за останні десятиріччя привели до збільшення кількості сексуально активних людей старшого віку. Але більшість із них навіть не допускають можливості інфікування статевими хворобами. Найбільш поширеною причиною відмови від контрацепції є те, що опитані називають себе моногамними. На другому місці думка, що їм не загрожує вагітність. Також перепоною для доступу літніх людей до послуг з охорони сексуального здоров'я є сором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що раніше почати боротьбу з простатитом, то легше його позбутися"

"Існує стереотип, що літні люди асексуальні, а секс вже не є частиною їхнього життя. Це обмежує обізнаність цієї групи людей про сексуальне здоров'я", - стверджує вчена Тесс Хартленд.

Науковці зазначають, що велика кількість респондентів не знала про ризики інфекцій, що передаються статевим шляхом. Опитані розповідали, що їхні лікарі не володіють необхідними знаннями в галузі сексуального здоров'я. При цьому саме люди, старші за 45 років, які живуть в соціально та економічно неблагополучних районах, піддавалися особливому ризику зараження цими інфекціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна небезпека: розповіли про найчастішу жіночу хворобу

Секс буде яскравим та емоційним, якщо втілити у життя фантазії. Засновниця готелю для рольових ігор Cherry Twins Олена Соловйова дала поради покращення сексу.

Зараз ви читаєте новину «У людей за 45 ростуть шанси підхопити венеричні захворювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути