Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2019 03:30

Топ-9 продуктів, які допоможуть позбутися набряків
10

  Позбутися набряків можна і самостійно, лише трохи змінивши систему харчування і додавши до раціону відповідні продукти.
Позбутися набряків можна і самостійно, лише трохи змінивши систему харчування і додавши до раціону відповідні продукти.

Набряклість тіла знайома багатьом, особливо ця неприємність трапляється вранці. Набряки - це надмірне накопичення рідини в організмі. Вони можуть з'являтися не лише на обличчі та тілі, але й на внутрішніх органах. Останні найбільш небезпечні. В цілому ж, регулярні набряки свідчать про проблеми в організмі і є приводом для звернення до лікаря. Лише лікар зможе визначити причину набряків і призначити коректне лікування.

Але іноді вирішити проблему можна і самостійно, лише трохи змінивши систему харчування і додавши до раціону відповідні продукти.

Гречка

 

Стакан гречки, відварений без солі і спецій варто з'їсти перед сном замість ситної вечері - це гарантія того, що на ранок ви прокинетеся зі свіжим обличчям. Взагалі гречку радять навіть вагітним, саме в ключі боротьби з набряками і зовнішніми, так і внутрішніх органів.

Яблука

 

Яблука - рекордсмени користі серед фруктів. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання яблук зменшує ризик розвитку ракових пухлин і захворювань серця, сприяє зниженню маси тіла і рівня холестерину в крові, поліпшенню травлення і нормалізації артеріального тиску. Але що важливо для нас, ці нехитрі фрукти відмінний засіб проти набряклості. При деяких захворюваннях навіть призначаються розвантажувальні дні на яблуках, що сприяє зменшенню набряків і виведенню зайвої рідини з організму.

Ягоди

 

Суниця, малина, черешня, вишня та інші сорти літніх ягід - прекрасний засіб від накопичення зайвої води в організмі. Адже вони містять у великій кількості калій і магній, які сприяють виведенню рідини. Відзначимо, що заморожування ніяк не впливає на сечогінний ефект ягід, тому в осінньо-зимовий період їх також можна вживати.

Перець

 

Болгарський перець має багатий набір всіляких вітамінів і мінералів, які необхідні для правильного функціонування організму. Найкориснішим вважається червоний сорт, який відрізняється високим вмістом калію та магнію, завдяки чому успішно виводиться з організму зайва рідина, а також надлишки солей і токсини. Для позбавлення від набряків перець найкраще їсти сирим, хоча і при тепловій обробці його склад не стає набагато гірше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечні тушковані овочі

Огірки

 

Огірки добре допомагають позбавитися набряків серцевого походження. Їсти їх варто свіжими, наприклад, в салаті з зеленню і помідорами. Якщо ж вам необхідна екстрена допомога, то тоді приготуйте свіжовичавлений огірковий сік і пийте його натщесерце. В якості профілактики набряків також буде непогано вживати сік з цих плодів за чверть години до їди 2-3 рази на день. Головне, не додавайте в напій спеції і сіль.

Петрушка

 

Будь-яка зелень - вірний помічник у боротьбі з набряками, але і тут можна виділити лідера, а саме петрушку. Ці кучеряві листочки сприяють виведенню зайвої рідини з організму і прискорюють процес зняття набряків. Салат з неї на сніданок або вечерю ефективно прибере набряки. Важливо знати, що петрушка не втрачає корисних властивостей навіть при заморожуванні, висушуванні і подальшому тривалому зберіганні. А ще вона містить мінімум калорій і багато білка, що незамінне під час дієти.

Баклажани

 

У східних країнах цей плід часто називають овочем довголіття і рекомендують вживати всім людям без винятку. Регулярне вживання в їжу варених або приготованих на пару баклажанів важливе при профілактиці і лікуванні набряків, бо ці плоди сприяють виведенню солей з організму, які і є в більшості випадків причиною затримки рідини.

Курага

 

Сушений абрикос відомий проносними властивостями і має сечогінну дію, які сприяють позбавленню від набряків, в тому числі і внутрішніх органів. Особливо корисні різні відвари і компоти з кураги, які можуть допомогти позбавитися від проблеми за лічені години. Однак такі концентровані напої в деяких випадках можуть бути протипоказані. Так, наприклад, не варто вживати курагу тим, хто страждає від гіпотонії, алергії, діареї і бронхіальної астми.

Журавлина

 

Журавлина корисна і в свіжому вигляді, і в сушеному, і в замороженому. Дуже корисно пити морс з неї без цукру і будь-яких добавок: він відмінно знімає набряки. Також журавлина виводить з організму різні шкідливі речовини, а замість них ви отримуєте купу вітамінів. Рекомендується всім, в тому числі вагітним жінкам і дітям від 3 років.

Попри те, що причини набряків різні і способи боротьби з ними теж різні, профілактика у багатьох випадках збігається:

Більше гуляйте, займайтеся спортом, ходіть пішки - фізична активність допоможе "вичавити" зайву рідину з організму.

Обмежте споживання солі до 2-5 г на добу. Їжу краще солити не під час приготування, а коли вона вже на столі, або використовувати соєвий соус. І якщо здоровим людям рекомендується випивати в день 1,5-2 л рідини, то тим, хто має проблеми із серцем та нирками, питний режим потрібно узгоджувати з лікарем.

Для профілактики варикозу щодня робіть вправу "велосипед" - воно відмінно розганяє кров. Відмовтеся від високих каблуків. На ніч підкладайте під ноги невеликий валик або подушку.

Щоб уникнути набряків на обличчі, намагайтеся спати на спині: сон на животі часто призводить до появи мішків під очима.

Зараз ви читаєте новину «Топ-9 продуктів, які допоможуть позбутися набряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути