Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2019 13:55

Топ-10 продуктів, корисних для печінки

Топ-10 продуктів, корисних для печінки
Полегшити роботу печінці можна змінивши раціон харчування. ФОТО: krasdor.com.ua

Печінка є одним із життєво важливих органів. Без неї не відбуватиметься обмін речовин й не виводитимуться токсини. На стан печінки значним чином впливає харчування.

Вживання нездорової їжі призводить до того, що орган перевантажується й починає гірше справлятися з токсинами й жирами. Виправити ситуацію можна ввівши в раціон корисні для печінки продукти. Перелік таких надав DOCTOR NDTV.

1. Яблука. Містять речовини, здатні виводити токсини з травного тракту, тим самим полегшуючи роботу печінці.

2. Капустяні. Особливо корисними є цвітна капуста й броколі. Такі овочі допомагають печінці виробляти більше ферментів, необхідних для нормальної роботи цього органу й правильного метаболізму. Ці речовини здатні нейтралізувати канцерогени й пришвидшити виведення із організму токсинів.

3. Часник. Він посилюю дію печінкових ферментів, завдяки чому токсини з організму виводяться швидше. Також часник містить у собі органічні сполуки, які сприяють очищенню й самої печінки.

4. Куркума. Ці прянощі також покращують дію ферментів печінки й тим самим сприяють природній детоксикації організму.

5. Зелені листові овочі. У них міститься речовина, здатна нейтралізувати токсини в кровотоку. До найкорисніших належить шпинат, листя салату, капуста кале й листова гірчиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні найвища смертність через неправильне харчування - вчені

6. Горіхи. Вони є цінним джерелом омега-3 жирних кислот, які покращують роботу печінки й запобігають накопиченню в організмі аміаку.

7. Зелений чай. Такий напій є багатим на антиоксиданти. Ці речовини нормалізують стан печінки й допомагають їй краще працювати.

8. Рослинна олія. Вона є джерелом жирів, здатних вбирати в себе небезпечні токсини й за рахунок цього полегшувати роботу печінці. Особливо корисними є оливкова, лляна й конопляна.

9. Лимони. Наявний у них вітамін С змушує печінку виробляти більше ферментів. Це допомагає організму швидше знешкодити утворені в ньому токсини. Щоб стимулювати роботу печінки варто вранці з'їдати шматочок лимону або ж випивати невелику кількість щойно вичавленого лимонного соку.

10. Зернові культури. Ці продукти також забезпечують природне очищення організму від токсинів. Особливо рекомендується ввести в раціон пшоно й гречку.

Раніше назвали 7 ознак того, що слід обстежити печінку. Зазвичай їх ігнорують, сприймаючи за дещо несуттєве. Однак насправді ці симптоми можуть свідчити про ураження печінки, за якого відсутність вчасної медичної допомоги призводить до невідворотних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Топ-10 продуктів, корисних для печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути