Ексклюзиви
неділя, 25 серпня 2024 18:30

Як продукти не рекомендується їсти водіям до і під час поїздки: поради фахівців

Як продукти не рекомендується їсти водіям до і під час поїздки: поради фахівців
Є ціла низка продуктів, які не рекомендується їсти водіям до і під час поїздки. Фото: Pixabay

Є ціла низка продуктів, які не рекомендується їсти водіям до і під час поїздки, оскільки вони можуть викликати сильний дискомфорт.

Як пояснили дієтологи, у довгому сидячому положенні за кермом у людини підвищується тиск у черевній порожнині, здавлюються петлі кишківника, через що їжа гірше проходить кишковою трубкою.

Також у нього починає погано відокремлюватися жовч із жовчного міхура, що теж уповільнює всі процеси травлення. Як наслідок, це призводить до здуття, печії та неприємних відчуттів в області живота.

Медики порадили водіям не вживати перед поїздкою продукти, які викликають у них навіть легку печію чи здуття, оскільки під час руху на авто дискомфорт може посилитись у кілька разів.

Насамперед варто відмовитися від дуже гострої та солодкої їжі, а також від газованих напоїв. Лікарі додали, що не варто налягати і на свіжі фрукти та овочі, оскільки вони мають сечогінний та проносний ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для водія і автомобіля: основні правила безпечного водіння у спеку

Gazeta.ua зібрала список продуктів, які можуть вплинути на увагу, концентрацію або загальний стан.

Важка або жирна їжа - вона може спричинити сонливість і знизити рівень енергії. Наприклад, фастфуд або їжа з великою кількістю масла.

Продукти з високим вмістом цукру - можуть спричинити різкі коливання рівня енергії та швидке зниження концентрації.

Газовані напої - можуть викликати здуття живота або інші дискомфортні відчуття.

Алкоголь - звісно, він є забороненим, оскільки значно знижує здатність керувати автомобілем.

Крім того, водіям не слід об'їдатися навіть перед довгою дорогою. Уповільнення травних процесів із-за сидячого становища викликає бродіння в кишківнику, здуття, відрижку та сонливість. Ще варто пам'ятати, що тривала поїздка - не час для експериментів. Тому краще віддати перевагу знайомим та перевіреним продуктам.

Водіння на довгих відстанях може бути виснажливим, і багато водіїв стикаються з проблемою втоми під час керування автомобілем.

Це може призвести до зниження уваги і небезпечних ситуацій на дорозі. Ось кілька порад, які допоможуть водіям залишатися бадьорим та зосередженим під час поїздок.

Зараз ви читаєте новину «Як продукти не рекомендується їсти водіям до і під час поїздки: поради фахівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути