вівторок, 23 січня 2018 13:19

Супрун зробила гучну заяву про кір

Супрун зробила гучну заяву про кір
Супрун закликала не політизувати кір Фото: prm.ua

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун попросила не вплутувати ситуацію з кором у політику.

"Нам стало відомо про підготовку протестів у регіонах у зв'язку зі спалахами кору з метою дискредитації медичної реформи та команди Міністерства охорони здоров'я України. Не політизуйте кір! Не намагайтеся використати питання національної безпеки для політичної гри. Долучайтеся до наших зусиль у посиленні вакцинації українських громадян і захищайте здоровий глузд навколо себе!" - написала у Facebook Супрун.

За її словами, 2017 року вакцинували понад 1,3 млн дітей. Жодної смерті внаслідок вакцинації не відбулось. З початку спалаху кору захворіли на кір 6784 людей і 8 померло. Вакцинація єдиний спосіб захисту від кору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ назвали протипоказання до щеплення від кору

Сьогодні в Україні є достатня кількість якісних вакцин, щоб вакцинувати дітей від кору. Проблеми з наявністю вакцин є в окремих регіонах, де вони скінчилися, або їх замовили недостатньо.

Кір - летюча вірусна інфекція, яка поширюється на відстань до 100 м, і уберегтися від неї не вийде ні у дітей, ні у дорослих.

"Без щеплення буде помирати одна дитина з тисячі. Це ціна, яку суспільство може заплатити за відмову від нього або ж просто вакцинувати дітей. Тоді кір зникає з цілої країни, адже у всіх виробиться імунітет до цієї хвороби", - сказав Євген Комаровський.

Суспільство в ідеалі повинно бути щеплене на 95-96%. Тоді вірусу просто ніде буде циркулювати.

Зараз ви читаєте новину «Супрун зробила гучну заяву про кір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути