четвер, 14 червня 2018 13:30

Сода й перекис водню можуть привести на лікарняне ліжко

Сода й перекис водню можуть привести на лікарняне ліжко
Бажання оздоровитися за допомоги нетрадиційних методик може зіграти з людиною злий жарт. ФОТО: https://prelo.co.id

Популярний нині метод лікування содою й перекисом водню може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Ускладнення, якими загрожують подібні експерименти над організмом, часто призводять до того, що вже не отримується обійтися без хірургічного втручання. Пише МОЗ України.

Як зазначає лікар гастроентеролог-дієтолог Наталія Динник, у боротьбі з печією сода спершу може здатись досить ефективною, але ненадовго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cода підвищує кислотність у шлунку

"Згодом за зворотнім ланцюгом кислотність шлунку навпаки підвищується та нерідко такі експерименти ведуть до виразкової хвороби шлунку та дванадцятипалої кишки, часто викликають екстрені ускладнення, як перфорація та шлунково-кишкова кровотеча, допомогти при яких часто є можливо лише хірургічно та в умовах реанімації", – розповідає фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо єдиний продукт, який вгамує печію швидше за ліки

Якщо людина протягом тривалого часу випробовуватиме свій організм на міцність содою, наслідки не змусять довго чекати. Перш за все, загрожуватиме електролітний дисбаланс, який призведе до ураження серцево-судинної системи, утворення в нирках каменів, виникнення проблем з артеріальним тиском і порушення мінералізації кісток. За несприятливих умов може розвитися й набряк мозку.

Щодо вживання перекису водню з оздоровчою метою, Наталія Динник попереджає про ризик потрапити на лікарняне ліжко. Можливість ураження шлунку, кишечнику, підшлункової залози, велика імовірність розвитку перитоніту – усе це не просто залякування, а реальна загроза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування гастриту починають із розвантаження шлунка

"Пацієнти, досить часто маючи первинно складне захворювання, не звертаються вчасно за медичною допомогою до лікаря, не мають вчасно встановленого діагнозу та вірять у зменшення симптомів за допомогою таких не лише псевдо-ліків, а по суті отрут", – розповідає Наталія Динник.

Лікар наголошує на тому, що, коли справа доходить до важких ускладнень, організму може бути завдано непоправної шкоди. Так, варто двічі задуматися, перш ніж довіритись неперевіреним методиками, до яких і належить лікування содою й перекисом водню.

Раніше було розказано, якими продуктами можна назавжди зіпсувати шлунок. Окрім того, зазначено додаткові фактори, котрі негативно позначаються на роботі травної системи й можуть призвести до розвитку виразки.

Зараз ви читаєте новину «Сода й перекис водню можуть привести на лікарняне ліжко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути