четвер, 01 грудня 2016 16:43

Синтетична термобілизна збереже здоров'я альпініста

Синтетична термобілизна збереже здоров'я альпініста
Фото: 4sport.ua

Підбирати термобілизну для активних занять спорту необхідно індивідуально. Бо той одяг, який рятує від переохолодження та зберігає здоров'я сноубордиста чи лижника, геть не годиться для скелелазіння або спортивної зимової риболовлі.

Про це Gazeta.ua розповідає майстер-виробник термоодягу Павло Олексієнко з Вінниці.

"Термобілизна є доброю допомогою для тих, хто займається взимку спортом на вулиці і не бажає захворіти через переохолодження. Проте підбір залежить від того, наскільки активне заняття та як швидко ви можете зняти футболку та кальсони з термотканин. Наприклад, спідній одяг із синтетичних матеріалів добре підходить для туризму та альпінізму - коли люди довго перебувають на холоді. Якщо ви спітнієте, одяг висохне прямо на вас, але не дозволить замерзнути. Тим часом, для лижників і сноубордистів краще пасує білизна з поєднанням натуральних та синтетичних волокон. Бо його можна через короткий час зняти, просушити чи попрати. А натуральні тканини вберуть зайву вологу і ви почуватиметеся комфортно", - каже спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортсмени ходять в зал з гіпсом на нозі - лікар

Взимку радять також вибирати термобілизну зі щільним плетінням. З синтетики для виготовлення такого одягу найчастіше використовують поліестер, поліамід, еластан та поліпропілен. Вони гладкі, добре виводять вологу та переважно кріпляться без швів. З натуральних тканин - застосовують шерсть, бавовну та шовк. Ці складові зігрівають та щільно утримують вологу.

"Добра термобілизна виконує функцію "другої шкіри". Коли її носите, ви майже її не відчуваєте. Якщо відправляєтесь у подорож, можете заздалегідь випробувати - походіть по вулиці, побігайте. Якщо вам у ній комфортно, не перетискає тіло, зберігає тепло - можна брати лижі і відправлятися в гори. У синтетичній термобілизні краще не спати. Це не надто комфортно для вашої шкіри, яка бажає розслабитися", - говорить Олексієнко.

Зараз ви читаєте новину «Синтетична термобілизна збереже здоров'я альпініста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути