вівторок, 19 червня 2018 14:00

Самотність дійсно здатна розбити серце

Самотність дійсно здатна розбити серце
Почуття самотності не лише радість життя забирає, але й скорчує його дні. ФОТО: http://anorthodoxpriest.blogspot.com

Самотність негативно впливає не лише на психологічний стан, але й на здоров'я в цілому. І головне, що від неї страждає, — серце. Пише MedicalXpress.

Дослідження, проведене за участі 13 463 добровольців, показало, що відсутність моральної підтримки й соціальна ізольованість можуть призвести до розвитку різних серцево-судинних захворювань. Більше того, виявилося, що людям, які страждають від почуття самотності, загрожує вдвічі вищий ризик передчасної смерті.

Результати засвідчили, що як у жінок, так і в чоловіків, які скаржилися на відсутність емоційних зв'язків з іншими людьми, наявні симптоми підвищеної тривожності й депресії. Окрім того, згідно з опитуванням, якість їхнього життя теж значно нижча, ніж у тих, хто подібної проблеми не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кофеїн допомагає вилікувати серцеві проблемами

Як пояснюють вчені, за показник самотності ними було взято не лише фактичну відсутність партнера. Так, до участі в дослідженні запрошувалися й ті люди, які мали почуття відчуженості від свого оточення, незважаючи на наявність сім'ї й близьких.

Раніше розповіли, що треба їсти, аби уникнути інфаркту. Окрім того, указали норму вживання насичених жирів і зазначили, чим їх необхідно замінити у випадку, якщо людина дотримується низькокалорійної дієти.

Зараз ви читаєте новину «Самотність дійсно здатна розбити серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути