Йогурт корисний не лише для кишечника. Він допомагає суттєво зменшити ризик розвитку діабету й небезпечних серцево-судинних хвороб.
Йогурт забезпечує третину нашої добової потреби в йоді й кальції, майже 15% необхідних в день білків і 30% фосфору. Також поповнює п'яту частину рекомендованої кількості вітаміну В12 і калію. Пише відоме британське видання Mirror.
"Вживання йогурту перед основним прийомом їжі дозволяє покращити метаболізм, знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і порушень обміну речовин", — говорить команда американських вчених.
Проведений американцями експеримент підтвердив, що цей кисломолочний продукт знижує рівень цукру в крові й зменшує запалення, викликане жирною їжею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 небезпечних продуктів для сніданку
Йогурт допомагає контролювати кров'яний тиск, зменшує імовірність виникнення серцевого нападу й інсульту. Щоденне вживання цього продукту на 18% знижує ризик розвитку цукрового діабету, що досягається завдяки покращенню чутливості організму до інсуліну. Усі ці властивості йогурту підтвердило дослідження, проведене вченими з Університету Редінга у Великій Британії.
"Є докази того, що завдяки йогурту наш організм краще протистоїть інфекціям. Корисні бактерії цього продукту накопичуються в кишечнику й стимулюють роботу імунної системи. Завдяки цьому в нашого імунітету з'являється більше сил боротися з різними хворобами", — розповідає Адам Кунліфф, вчений із Лондонського університету Саунт Бенк.
Раніше розповіли про шкоду знежирених йогуртів. Виявилося, що вони вбивають серце. Постійне вживання такого продукту призводить до зменшення еластичності судин, погіршення згортання крові й зниження тонусу серцевого м'яза. Інші види знежиреної їжі теж шкодять серцево-судинній системі. Зокрема, небезпечним є знежирене морозиво, заправки для салатів, сметана, печиво. Усі вони підвищують ризик інфаркту міокарда на 30%, особливо у чоловіків працездатного віку.
Коментарі