Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2017 05:28

П'ять типів продуктів для гостроти розуму
5

Чорний шоколад
Фото: twitter
Риба багата на Омега-3 жирні кислоти
Горіхи
Шпинат, яйця, бобові і хліб
Квашена капуста

Кожен з нас відчував стан "каші в голові", коли дратують сторонні звуки, відчувається втома, коли нас супроводжують забудькуватість і неуважність. Щоб запобігти або позбавитися від такого стану, важливо переглянути свій раціон.

Британський дієтолог Антоніа Маґор описує п'ять типів продуктів харчування, корисних для кращої роботи мозку, повідомляє портал Byrdie.
Продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти (для довгострокового здоров'я мозку)

Щоб запобігти не тільки можливій "каші в голові", але і передчасному старінню мозку, важливо вживати їжу, багату на Омега-3 жирні кислоти. Кращим варіантом такої їжі є жирна риба: анчоуси, лосось, тунець, макрель, сардини, оселедець, форель і так далі. Також Омега-3 можна отримувати з рослинних продуктів: горіхів, бобів, авокадо, рапсової олії, насіння льону.

Білковий сніданок (у напружені дні)

На початку дня, який обіцяє бути насиченим і напруженим (у багатьох такі дні - щодня), важливо вживати білок. Білки підвищують рівень серотоніну і дофаміну, які сприяють ясності розуму і кращій пам'яті. Тому на сніданок варто їсти яйця, йогурт, горіхи, насіння, м'ясо, рибу, тофу, квасолю і боби.

Продукти з вітамінами групи B (щоранку)

Вітаміни групи B корисні як для тіла, так і для розуму. Вживання продуктів з вітамінами B дозволяє отримати енергію для вирішення складних розумових завдань протягом дня. Знайти вітамін B можна в шпинаті, бобових, яйцях, цільнозерновому хлібі, молоці й зелених овочах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які небезпечно їсти в спеку.

Темний шоколад (для сконцентрованості перед важливою зустріччю)

Темний шоколад містить активні флавоноли какао - тип антиоксидантів, який покращує кровообіг, що приносить більше кисню в мозок, підвищує настрій і покращує когнітивні здібності. Какао також містить невелику кількість натурального кофеїну, який дає мозку енергію і запобігає втомі. На додачу до всього, темний шоколад сприяє виробленню дофаміну - гормону щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодощі, які вбивають організм.

Пробіотики (для нормальної роботи кишечника і гарного настрою)

Стрес та інші емоції впливають на шлунково-кишковий тракт. Однак дослідження показують, що відбувається і навпаки: мікробіом кишечника впливає на виробництво нейромедіаторних гормонів, в тому числі і серотоніну. Тому для здоров'я мозку і хороших емоцій важливі пробіотики. Вони містяться в квашеній капусті, кефірі, сирі, тофу, соєвому соусі і так далі.

Дослідники виявили фактори, які пришвидшують старіння. Крім алкоголю та частих стресів, до переліку увійшли автомобільні затори, неправильна постава та нестача сну.

Зараз ви читаєте новину «П'ять типів продуктів для гостроти розуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути