понеділок, 24 листопада 2014 17:36

Прийом антибіотиків під час вагітності небезпечний для майбутньої дитини ожирінням

Прийом антибіотиків під час вагітності небезпечний для майбутньої дитини ожирінням

Фахівці з'ясували, чим саме небезпечний для майбутніх дітей прийом антибіотиків їх матусями під час вагітності.

Вчені провели нове дослідження, яке дозволило їм виділити дві можливі причини дитячого ожиріння: це прийом антибіотиків під час вагітності, а також кесаревий розтин.

Дослідження проводилося в період з 1998 по 2006 роки, в ньому брали участь 727 матерів, з них 436 матерів і їх діти спостерігалися до семи років. З 436 жінок 16% використовували антибіотики під час вагітності. Діти, які піддавалися впливу антибіотиків в цей період часу, мали на 84% вище ризик ожиріння.

Попередні дослідження вже показали, що прийом антибіотиків дітьми молодше двох років пов'язаний із підвищеним ризиком розвитку ожиріння в дитинстві. А нові дані вперше показали, що прийом антибіотиків жінкою в другому або третьому триместрі вагітності підвищує ризик розвитку ожиріння у її майбутньої дитини. Це пов'язано з тим, що антибіотики порушують кишкову мікрофлору майбутньої матері і можуть проникнути в плід через плаценту.

Натурально мешкаючі в кишечнику бактерії допомагають підтримувати здоров'я, а будь-який дисбаланс у їх популяції може викликати порушення в передачі бактерій від матері до дитини, що збільшує ймовірність розвитку різних розладів, включаючи ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «Прийом антибіотиків під час вагітності небезпечний для майбутньої дитини ожирінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути