понеділок, 19 жовтня 2020 13:42

При легкій формі Covid-19 лікар контактуватиме з хворим дистанційно

При легкій формі Covid-19 лікар контактуватиме з хворим дистанційно
Подальша госпіталізація і обсяг діагностичних обстежень зможе підтвердити захворювання. Фото: pixabay.com

При легкому перебігу Covid-19 сімейний лікар буде контактувати з хворим дистанційно, а прийде до нього додому, тільки якщо є тенденція до погіршення стану.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак. Вона зазначила, що до при наявності будь-якого із наступних симптомів: кашель, нежить, гарячка, нудота, головний біль, слабкість, розлади шлунково-кишкового тракту, втрата смаку чи нюху - потрібно залишатись вдома і зв'язатись із сімейним лікарем.

"Подзвоніть чи в свій центр первинної допомоги, чи в лікарську амбулаторію, чи в поліклініку, чи до приватного медичного центру, з яким ви постійно контактуєте і який з вами співпрацює. Ми змушені організовувати все так, як це працює в цілому світі. Контакт сімейного лікаря при легкому перебігу захворювання дистанційний, наголошуємо на цьому. Тому не ображайтеся та не нарікайте, що до вас не хочуть прийти додому", - сказала Микичак.

Вона зазначила, що просить розуміння та підтримки з боку пацієнтів. За її словами, вже подальша госпіталізація і обсяг діагностичних обстежень зможе підтвердити захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботодавці повинні організувати працівникам віддалену роботу - МОЗ

Усього 30 млн і 600 тис. громадян України станом на 18 жовтня уклали декларацію із сімейним лікарем. Станом на 1 березня 2020 року декларацію з сімейними лікарями уклали 29 млн українців.

Зараз ви читаєте новину «При легкій формі Covid-19 лікар контактуватиме з хворим дистанційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути