пʼятниця, 12 жовтня 2018 18:22

Після прийому популярних контрацептивів дівчину паралізувало

Автор: dailymail.co.uk
  Катріна не могла поворухнути жодною частиною свого тіла.
Катріна не могла поворухнути жодною частиною свого тіла.

Після прийому популярних протизаплідних пігулок "Джес" у 26-річної Катріни Парри з Венесуели розвинулося рідкісне порушення метаболізму. Як наслідок, дівчину повністю паралізувало.

Першими скаргами були біль в животі, підвищена дратівливість і майже безперервна блювота. Згодом з'явилася лихоманка й сильна слабкість. Організм дівчини настільки знесилився, що розвинулося зараження крові. Протягом 2-х місяців Катріна пролежала у відділенні інтенсивної терапії. Стан хворої тоді лікарям вдалося нормалізувати, однак біль і нудота так і не минули. На додачу з'явилися галюцинації й болі в ногах. Причину медики встановити так і не могли. Врешті-решт дівчину паралізувало. Жодним м'язом свого тіла вона поворухнути не могла, зокрема і язиком. Пише відоме британське видання Dailymail.

"Я просто хотіла вмерти, щоб усе це нарешті закінчилося", — згадує Катріна.

Діагноз поставили лише через 8 місяців. Це була гостра переміжна порфирія — генетичний розлад, який не дає про себе знати до тих пір, доки щось його не спровокує. Зробити це можуть деякі медичні препарати або дієта. Прояв хвороби в Катріни спровокували контрацептиви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили найнадійніші методи контрацепції

Дівчина пройшла курс фізіотерапії, заново вчилася говорити. Перші результати реабілітації стали помітні тільки через 2 місяці: Катріна вперше змогла порухати пальцями й вимовити перші звуки. Нині дівчина добре себе почуває. Про хворобу їй нагадує лише оніміння декількох пальців на нозі. Після лікування й відміни контрацептивів хвороба не давала про себе знати.

Раніше розповіли, чим небезпечні оральні контрацептиви. Нині ці препарати широко використовуються не лише з метою запобігання вагітності й регулювання менструального циклу, а й для лікування акне та надмірного росту волосся. Однак нерідко вони призводять до зниження лібідо, зменшення яскравості відчуттів від статевого акту, виникнення дискомфорту й сухості у статевому органі жінки. Також провокують зниження ваги й м'язової маси, появу депресії.

Зараз ви читаєте новину «Після прийому популярних контрацептивів дівчину паралізувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути