вівторок, 25 квітня 2017 14:48

Після застосування тампону дівчина ледь не померла
4

Дівчина ледь не втратила життя після користування тампоном
Фото: dailymail
Дівчина ледь не втратила життя після користування тампоном
Дівчина ледь не втратила життя після користування тампоном
Дівчина ледь не втратила життя після користування тампоном

Дівчину забрали до лікарні з синдромом токсичного шоку після того, як застосувала гігієнічний тампон. Медики змагалися за її життя. Розповідає dailymail.

Моллі Павлет з Великобританії віком 14 років пережила синдром токсичного шоку. Це коли людина має гарячку та озноб, біль в животі, розлади травлення. В організмі розвиваються бактерії - золотистий стафілокок та стрептокок. Причиною недуги у 99 відсотках є використання жінками тампонів під час менструального циклу.

Мама Моллі розповідає, що дівчина пішла з тампоном спати, тому не виймала його надто довго - більше 10 годин.

"Якби ми вчасно не довезли її до лікарні, наслідки могли б бути фатальними... Я казала їй не користуватися тампоном надто довго, але в свої 14 вона вважала, що знає краще", - сказала Софія Павлет, 39 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У студентки віднялися ноги, після того як вона забула про тампон на 9 днів

Після того, як одужала від синдрому токсичного шоку, студентка вирішила розповісти одноліткам про страждання, які мала та можливі наслідки неправильного застосування засобів гігієни.

"Я раніше постійно користувалася тампонами, так само, як і мої однокласниці в школі. І я не думала, що роблю щось не так", - сказала Моллі.

Тема впливу тампонів та появу синдрому токсичного шоку до кінця не вивчена. Згідно з одної з теорій тампон, який надто довго перебуває в тілі може створити сприятливе середовище для розвитку бактерій. За іншою - волокна гігієнічного засобу можуть подряпати піхву, після чого у кров потрапляють бактерії та токсини.

28-річна Лоурен Вассер успішна модель, що має протез правої ноги. Чотири роки тому у дівчині виявили синдром токсичного шоку. Причиною стала стафілококова інфекція через неправильне використання тампона. Лікарі боролися за життя Лоурен кілька днів. В результаті дівчина отримала інвалідність на все життя.

Зараз ви читаєте новину «Після застосування тампону дівчина ледь не померла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути