четвер, 25 лютого 2016 12:58

У студентки віднялися ноги, після того як вона забула про тампон на 9 днів

Автор: dailymail.co.uk
 

Двадцятирічна студентка з Англії Емілі Пенхерст потрапила в лікарню з синдромом токсичного шоку, який розвинувся від забутого 9 днів назад гігієнічного тампона. У дівчини діагностували зараження крові. Розвинувся частковий параліч.

Емілі, яка вивчає криміналістику в Кентербері, дуже хвилювалася перед відповідальним іспитом, і зовсім забула про тампон, який використала ще в минулому місяці. Таким чином, протягом дев'яти днів він залишався в організмі молодої жінки, ставши живильним середовищем для бактерій. Більш того, дівчина використала наступний.

Емілі списала здуття живота і хворобливий стан на стрес. Вона ігнорувала свої симптоми, тому що була зайнята підготовкою до випускних іспитів. Але одного разу згадала, що залишила тампон більше, ніж на тиждень.

Коли Емілі його вийняла, той виявився повністю чорним.Через кілька годин вона ослабла, зблідла, стала невиразно говорити, а її шкіра покрилася плямами. Мати дівчини відразу викликала швидку.

"Коли я, нарешті, зрозуміла, що сталося, витягла тампон, він став повністю чорним. Це було жахливо. Я відразу кинула його в туалет і відчула себе дуже хворою", - розповідає Емілі.

Автор: dailymail.co.uk
 

У реанімації, лікарі сказали, що вона постраждала від зараження крові в результаті токсичного шоку. Випробувавши майже 12 антибіотиків за 3 дні, лікарям вдалося врятувати їй життя. Але у дівчини тимчасово ослабли ноги, вона до сих пір не в змозі ходити на великі відстані.

Роль тампонів в розвитку синдрому токсичного шоку залишається до кінця не вивченою. Згідно з першою теорією, якщо тампон залишається в піхві протягом тривалого часу, він може стати живильним середовищем для бактерій. Інша теорія говорить, що волокна тампона можуть подряпати піхву, таким чином дозволяючи бактеріям і небезпечним токсинам потрапити в кров. Ніяких доказів, що підтверджували б хоча б одну теорію, досі не знайдено.

Зараз ви читаєте новину «У студентки віднялися ноги, після того як вона забула про тампон на 9 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути