середа, 17 жовтня 2018 09:38

Підлітки, які споживають забагато цукру, стають агресивними

Підлітки, які споживають забагато цукру, стають агресивними
Енергетики мають потужніший вплив на поведінку дітей, ніж солодощі – через кофеїн. Фото:ukrhealth.net

Діти, які їдять багато цукру, не лише можуть набрати зайву вагу та зашкодити здоров'ю зубів. Речовини, які є у цукрі, спонукають їх до жахливих вчинків.

Діти та підлітки віком 11-15 років, які споживають занадто багато цукру, частіше бувають агресивними, п'ють, курять і відрізняються поганою поведінкою, - пише Daily Mail.

Згідно з результатами дослідження, під час якого було проаналізовано раціон і поведінку майже 140 тис. дітей із 26 країн світу, ті підлітки, які споживають надто багато цукру та енергетиків, майже у 3,5 раза частіше знущалися з інших, вдвічі частіше брали участь у бійках і на 95% частіше напивалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, кому варто виключити з раціону імбир

Що цікаво, енергетики мають потужніший вплив на поведінку дітей, ніж солодощі – через кофеїн.

У Великобританії такі діти на 89% частіше курили і на 72% частіше за інших випивали. Також вони у 2,13 раза частіше вплутувалися у бійки і на 69% частіше отруювали інших дітей.

Особливо високий рівень споживання цукру дітьми виявили у Швеції. Тут діти більш, ніж удвічі частіше вчиняли насильство, курили або випивали.
Науковці наголошують: діти старші 11 років не повинні споживати більше 30 г цукру вдень (пляшка "Кока-коли" і батончик "Mars" містять 35 і 33 г цукру відповідно). Дітям 4-6 років можна вживати до 19 г цукру вдень.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун висловилася про замінники цукру. Їх обирають люди, які прагнуть зробити свій раціон здоровішим. Адже надмірне вживання цукру пов'язують із високими ризиками появи серцево-судинних хвороб, ожиріння, карієсу, хвороб печінки та деяких видів раку.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки, які споживають забагато цукру, стають агресивними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути