субота, 08 травня 2021 15:25

Ожиріння - це не просто зайва вага, а хвороба - вчені

  Зайві кілограми призводять до підвищення тиску
Зайві кілограми призводять до підвищення тиску

Ожиріння є поширеним і серйозним захворюванням, з яким пов'язано безліч помилок. Вчені розвінчали 5 головних міфів про цю проблему.

Міф №1: Менше їсти - більше рухатися. Крім великого споживання калорій і малорухливого способу життя існує ряд факторів, які сильно впливають на появу зайвих кілограмів. Серед них недосипання, стрес психологічного характеру, хронічний біль, гормональні деструктори і прийом ліків. Вони можуть викликати ожиріння, тому консультація з лікарем дозволить знайти правильні шляхи до одужання.

Міф №2: Ожиріння викликає діабет. Проблеми із зайвою вагою безпосередньо не здатні викликати діабет, а є лише фактором ризику для розвитку недуги другого типу. Ожиріння може підвищити ризики появи гестаційного діабету, що виникає при вагітності, однак жодним чином не вплине на розвиток діабету першого типу.

Міф №3: Повні люди - ліниві. Ожиріння - це більше, ніж бездіяльність. Десять років тому вчені провели дослідження, де використовували акселерометри, що вимірюють активність майже 3 тисячі людей різного віку. Відмінності між худими і повними випробуваними виявилися незначними. Відзначається, малорухливий спосіб життя - це тільки фактор ожиріння.

Міф №4: Генетика вирішує все. Генетика дуже важлива, проте ожиріння у родичів в хронічній формі не обов'язково торкнеться інших членів сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли про звички, що руйнують печінку

Міф №5: Ожиріння не впливає на здоров'я. Зайві кілограми призводять до підвищення тиску, провокують серцево-судинні захворювання, остеоартрит, апное уві сні і психічні відхилення. Невелика втрата у вазі принесе всьому організму користь.

Багатьох дратують тлусті ноги. Відтак, мріють позбутися жиру на ногах і це цілком реально, розповіла фітнес-тренерка Аніта Луценко в Instagram.

Вона радить збалансовано харчуватися. Їсти більше овочів, білка, ягід, каш, корисного жиру. Зменшити кількість смаженого, солодкого. Раціон не має бути одноманітним. Також краще відмовитися від солодких напоїв і майонезу з маргарином.

Варто ходити на масаж - загальний чи антицелюлітний. Якщо після п'яти сеансів нічого не змінилося, треба шукати іншого фахівця.

Необхідно користуватися скрабами й робити в такий спосіб самомасаж. Наприклад, під час душу.

Самомасаж ролером болючий, але ефективний. Треба ретельно пропрацьовувати бічну, передню й задню поверхню стегон.

Зараз ви читаєте новину «Ожиріння - це не просто зайва вага, а хвороба - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути