пʼятниця, 07 травня 2021 22:20

Вчені розповіли про звички, що руйнують печінку

  Фруктовий цукор підвищує ризик виникнення ожиріння печінки
Фруктовий цукор підвищує ризик виникнення ожиріння печінки

Медики розповіли про три звички, які здатні зруйнувати печінку. За словами експертів, стан органу погіршується не тільки при вживанні алкоголю.

Печінка здатна регулювати гормональний баланс, обмін білків, жирів і цукру, накопичувати корисні мікроелементи і виводити токсини.

Цироз печінки може виникати не тільки при вживанні великої кількості спиртних напоїв. Так, не всі люди звертають увагу на вміст фруктози в раціоні харчування. Різні дослідження показали, що фруктовий цукор підвищує ризик виникнення ожиріння печінки при вживанні фруктів в необмеженій кількості.

В даному випадку корисний перекус може бути також шкідливий, як і пиття газованої води.

При прийомі препаратів вони розщеплюються печінкою. У деяких людей існує звичка приймати ліки для профілактики захворювань. Однак таке прагнення негативно позначається на стані печінки. При виявленні втоми, втрати апетиту, дискомфорту у верхній частині живота після вживання препаратів необхідно відразу звернутися до лікаря за консультацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які не варто їсти натщесерце

Ведення малорухливого способу життя сприяє накопиченню зайвого жиру в організмі, який може відкладатися не тільки під шкірою, а й навколо органів. Жирова тканина виділяє речовини, що діють в якості посередників запалення. За рахунок цього може виникати не тільки ожиріння печінки, а й патологічні зміни її тканин, зокрема рубцювання.

Зелень у раціоні - один з необхідних складників здорового харчування.

Якщо їсти її постійно, то користь для організму просто неоціненна, розповіла нутриціологиня Надія Андрєєва в Instagram.

У будь-якій зелені міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів. Це вітаміни А, В, С, К, РР, D, E, а також мінерали: кальцій, калій, залізо, фосфор, йод.

Серед корисних властивостей зелені також: підтримує роботу печінки, є тонізувальним і м'яким сечогінним засобом, очищає кров і організм, м'яко позбавляє від каменів у нирках, усуває запори, допомагає очищати шкіру і позбавляє від вугрової висипки.

Якщо їсти її регулярно, то це допомагає зміцнити імунітет і підвищити захисні сили організму. Тоді він значно ефективніше протистоїть вірусам та інфекціям, якщо в раціоні присутня свіжа зелень.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли про звички, що руйнують печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути