середа, 23 липня 2014 18:13

Облягаючий одяг може спровокувати набряк ніг влітку

Облягаючий одяг може спровокувати набряк ніг влітку

Чому влітку набрякають ноги і як з цим боротися розповіла лікар-гінеколог медичних центрів "Медісвіт" Корх Наталія Вікторівна.

Чому виникають набряки у здорової людини впливає одяг і взуття на розвиток набряків? Чому в літній період ця проблема особливо актуальна?

Набряки часто супроводжують різні захворювання, однак у літні місяці вони можуть виникати і у практично здорових людей.

У спеку основною функцією нашого організму є охолодження. Охолоджуюча рідина - це піт. Ми потіємо, п'ємо і знову потіємо. Найчастіша літня причина появи набряків - це надмірне водне навантаження на організм.

Схильність до набряків є у людей з надмірною вагою, з відносно невеликим розміром взуття, у тих, хто страждає плоскостопістю і у тих, хто любить носити тісне, на високих підборах взуття і щільно облягаючий одяг. Загалом, всі атрибути справжньої леді, на жаль, посилюють набряки.

Бажано в літні місяці відмовитися від взуття на високих підборах, тісних сандалій, що здавлюють ногу, а також тісного одягу. Якщо цього не дозволяє дрес-код, то потрібно хоча б перевзуватися в зручне взуття і періодично робити масаж стоп.

Запорука здорових ніг - міцні м'язи, які під час ходьби змушують кров швидше бігти по судинах, тим самим перешкоджаючи розвитку набряків. Тому регулярна зарядка і частий масаж ніг вітаються.

Як уникнути набряків у здорової жінки з допомогою корекції режиму пиття і харчування?

Насамперед, слід пити достатньо води - 2-2,5 л на день. Обов'язково потрібно їсти білкову їжу. Дієта повинна бути збалансованою.

Сіль обмежувати не можна, так як потім її втрачається досить багато.

Для пиття краще вибирати натуральні, негазовані напої, соки, компоти, морси, трав'яний чай.

Чи можна здоровим жінкам використовувати креми для ніг? Як їх вибирати?

Необхідно вибирати креми, до складу яких входять венотоніки, вони зменшують знімають набряки і важкість у ногах. Підсилюють лімфовідтік, зменшують проникність капілярів, активізують клітинний обмін і зміцнюють судинну стінку.

Зараз ви читаєте новину «Облягаючий одяг може спровокувати набряк ніг влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути