вівторок, 26 березня 2019 14:25

Ниючий біль в серці знімають спреєм

Ниючий біль в серці знімають спреєм
Кардіолог Юлія Кузнєцова-­Арабулі попереджає про весняні загострення передінфарктного стану Фото: dziga.meta.ua

Весна для сердечників - найкритичніший період. У міжсезоння загострюються серцево-судинні хвороби. Тоді починається різке потепління та закінчується піст. Люди переїдають і це шкодить серцю.

Навесні найчастіше дошкуляє колючий, давлячий та ниючий біль з боку серця. Він віддає у ліву руку, щелепу чи лопатку. Це прояви ішемічної та гіпертонічної хвороби

Як вберегти себе здоровим розповідає Юлія Кузнєцова-­Арабулі, столичний кардіолог.

"Різкі перепади атмосферного тиску викликають спазм судини і больовий синдром серця. Люди після зими розслабилися і мають поступово навантажувати організм, - уточнює лікар. - Треба памятати, що у чоловіків раніше виявляються хвороби серця. В жінок гормони естрогени захищають серце та судини. Вони наздоганяють чоловіків по болю в серці в період менопаузи, коли вичерпується запас естрогенів".

1. У молодих людей може посилюватися серцебиття і болить у грудях. Зникає через кілька хвилин і періодично повторюється. Такі проблеми пов'язані з порушеннями сну чи режиму дня.

Покращити стан допоможуть заспокійливі чаї та препарати, що призначає лікар.

Якщо біль не зникає за півгодини після прийому медикаментів, треба їхати до лікаря. Це вже симптоми нестабільної стенокардії, тобто передінфарктний стан.

2. При лікуванні старших людей треба враховувати супутні проблеми: порушення роботи нирок, зниження пам'яті та концентрації уваги.

У них ниючий біль проходить після прийому нітратів. Це ліки, що розширюють коронарні судини серця. Наприклад, нітрогліцерин. Бувають у формі таблеток або спрею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 правил здорового способу життя, які не працюють

3. Провокаційним фактором серцевих хвороб є переїдання. Небажана жирна їжа, зокрема свинина або баранина.

Після посту люди часто дозволяють зайве в раціоні. Тоді перенасичується і збільшується шлунок.

Вчені з Королівського коледжу Лондона провели опитування серед пацієнтів, щоб визначити найпоширеніші симптоми раку мозку, на які не звертають уваги.

Виявилося, що найчастіше хворі списували проблеми з пам'яттю, втрату рівноваги і погіршення зору на наслідки старіння, повідомляє журнал PLOS One.

У дослідженні брали участь чоловіки і жінки у віці від 30 до 70 років. Багато з них ще до діагностики відзначали сильну втому і сонливість.

Зараз ви читаєте новину «Ниючий біль в серці знімають спреєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути