середа, 28 липня 2021 09:51

Назвали три найшкідливіші професії - як змусити хребет рухатися

Назвали три найшкідливіші професії - як змусити хребет рухатися
Затікання шиї проходить від масажу і плавання на спині. Фото: lazergrad.com.ua

Секретарі, програмісти й касири мають шкідливішу роботу, ніж гірники чи працівники хімічних заводів. У них частіше терпне шия, що дає ускладнення на всі органи.

Про це Gazeta.ua розповів Олексій Мирончук, столичний ортопед.

"Люди весь день сидять, а шия не підготовлена до тривалих навантажень. Виникають зміщення хребців, що спричиняє метеозалежність, погіршення зору. Для захисту від цього треба тренувати м'язи спини. Корисне плавання на спині й гімнастика. Це змусить хребет рухатися", - пояснив лікар.

Оніміння шиї не можна лікувати самотужки, різко повертаючи голову до появи хрускоту. Від цього хребці зсуваються і зачіпають нервові закінчення, через що терпнуть руки. Вони в цьому випадку почнуть весь час терпнути й уже нічого не можна буде зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали три популярні продукти, які смертельно небезпечні влітку

У вагітних проблеми зі спиною загострюються. Дитина росте й тисне на хребет. Треба розминатися зарядкою, а не покладатися на ортопедичні матраци.

Доки на них сплять, спина перебуває у правильному положенні. Якщо потім весь день сидіти, оздоровчий ефект сходить нанівець.

Тиск скаче як у дощове літо, так і в спеку. Тоді в людей тремтять руки, шумить у голові, болить у потилиці, і можна знепритомніти.

Щоб цього не було, необхідно їсти чорницю, ожину й смородину. Вони сприяють розширенню судин і нормалізації артеріального тиску. Корисні гарбузове насіння та банани. У них багато магнію, кальцію і калію, які покращують кровообіг.

Зараз ви читаєте новину «Назвали три найшкідливіші професії - як змусити хребет рухатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути