пʼятниця, 11 червня 2021 15:52

Назвали ягоди, які нормалізують тиск влітку

Назвали ягоди, які нормалізують тиск влітку
Чорниця нормалізує тиск у спеку. Фото: florium.ua

Тиск скаче як у дощове літо, так і в спеку. Тоді в людей тремтять руки, шумить в голові, болить у потилиці, і можна знепритомніти.

Щоб цього не було, необхідно їсти чорницю, ожину та смородину. Вони сприяють розширенню судин та нормалізації артеріального тиску. Корисні гарбузове насіння та банани. У них багато магнію, кальцію і калію, які покращують кровообіг. Про це розповів Gazeta.ua столичний терапевт Вадим Краснов.

"Часті коливання тиску не тільки знижують працездатність, але і є передумовою для інфаркту чи інсульту. Стабільний артеріальний тиск означає, що в усіх органах хороший кровообіг, а організм адекватно реагує на всі зміни в середовищі. Навіть якщо крутиться голова, треба не пересиджуватися вдома. А навпаки – прогулятися", - пояснив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запускає рак і омолоджує жінку: плюси й мінуси вагітності після 40 років

Через високий тиск порушується повноцінне функціонування внутрішніх органів. Від цього може розвинутися мозковий інсульт, інфаркт міокарда, набряк легень.

Перепади температури погіршують стан гіпертоніків. Як рівень "нижнього" тиску підіймається вище 130, то починає людину нудити.

Щоб уникнути різких перепадів артеріального тиску, потрібно дотримуватися оптимального графіка сну. Також не варто зловживати сіллю – недосолювати їжу, не вживати маринадів, консервованих продуктів та копченостей.

Голова може боліти через проблеми зі спиною. Такі симптоми виникають, коли падає тиск від остеохондрозу. Часто люди для полегшення приймають ванну, але та допомагає ненадовго.

Остеохондроз не буває раптовий. Хребет спочатку ниє, але люди терплять. При запущеному процесі формуються грижі, що тиснуть на нерви.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ягоди, які нормалізують тиск влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути