Всю користі від продуктів можна отримати при правильному поєднанні. Усі знають, що оселедець не можна запивати молоком. Однак далеко не кожен знає які ще продукти не можна їсти разом.
Диня + молоко
Таке поєднання має проносний ефект, а не користь для здоров'я. Інші молочні продукти також не слід вживати з динею.
М'ясо + червоне вино
У червоному вині є дубильні речовин, які приглушають користь від заліза з м'яса. Тому це поєднання продуктів марне для організму.
Картопля + м'ясо
Їжа в такому поєднанні не тільки довго перетравлюється, а й провокує здуття живота і тяжкість в шлунку. Також не варто їсти м'ясо з макаронами.
М'ясо + сир
Фосфор міститься в сирі, а цинк - в м'ясі. Через фосфору цинк засвоюється погано. Те ж саме стосується сметани в м'ясних стравах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим можна заїдати стрес: 5 корисних продуктів
Хлібобулочні вироби + варення
Велика кількість простих вуглеводів негативно впливає на підшлункову залозу. Це поєднання підвищує ризик виникнення цукрового діабету.
Кисломолочні продукти + ківі
У ківі є ензим, саме він сприяє прискореному розкладанню молочного білка. Тому смак молочних продуктів в поєднанні з ківі стає гірким і неприємним.
Огірки + помідори
Огірки відносяться до лужних продуктів, які не потрібно їсти разом з томатами. У них своє кисле середовище. Коли огірки перетравлюються в шлунку, помідори "пучать" живіт. Більш того, вітамін С, який міститься в помідорах, знищується огірковим ферментом аскорбатоксідази.
Зелений чай + молоко
У зеленому чаї міститься безліч антиоксидантів і корисних речовин, а молоко і вершки, які нерідко в нього додають знижують засвоєння цих речовин.
Кардамон знижує рівень цукру в крові, запобігаючи розвитку діабету другого типу. А в кого він уже є, то особливо схильні до ризику гіпертонії. від неї також допоможе ця спеція, адже зменшує артеріальний тиск.
Кардамон називають королем прянощів за антиоксидантну і протиракову активність. Але дослідження підтверджують його антидіабетичні властивості.
Коментарі