пʼятниця, 09 жовтня 2020 18:15

Назвали продукти, які небезпечно поєднувати

Назвали продукти, які небезпечно поєднувати
Диню небезпечно поєднувати з молоком. Фото: edinstvennaya.ua

Всю користі від продуктів можна отримати при правильному поєднанні. Усі знають, що оселедець не можна запивати молоком. Однак далеко не кожен знає які ще продукти не можна їсти разом.

Диня + молоко

Таке поєднання має проносний ефект, а не користь для здоров'я. Інші молочні продукти також не слід вживати з динею.

М'ясо + червоне вино

У червоному вині є дубильні речовин, які приглушають користь від заліза з м'яса. Тому це поєднання продуктів марне для організму.

Картопля + м'ясо

Їжа в такому поєднанні не тільки довго перетравлюється, а й провокує здуття живота і тяжкість в шлунку. Також не варто їсти м'ясо з макаронами.

М'ясо + сир

Фосфор міститься в сирі, а цинк - в м'ясі. Через фосфору цинк засвоюється погано. Те ж саме стосується сметани в м'ясних стравах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим можна заїдати стрес: 5 корисних продуктів

Хлібобулочні вироби + варення

Велика кількість простих вуглеводів негативно впливає на підшлункову залозу. Це поєднання підвищує ризик виникнення цукрового діабету.

Кисломолочні продукти + ківі

У ківі є ензим, саме він сприяє прискореному розкладанню молочного білка. Тому смак молочних продуктів в поєднанні з ківі стає гірким і неприємним.

Огірки + помідори

Огірки відносяться до лужних продуктів, які не потрібно їсти разом з томатами. У них своє кисле середовище. Коли огірки перетравлюються в шлунку, помідори "пучать" живіт. Більш того, вітамін С, який міститься в помідорах, знищується огірковим ферментом аскорбатоксідази.

Зелений чай + молоко

У зеленому чаї міститься безліч антиоксидантів і корисних речовин, а молоко і вершки, які нерідко в нього додають знижують засвоєння цих речовин.

Кардамон знижує рівень цукру в крові, запобігаючи розвитку діабету другого типу. А в кого він уже є, то особливо схильні до ризику гіпертонії. від неї також допоможе ця спеція, адже зменшує артеріальний тиск.

Кардамон називають королем прянощів за антиоксидантну і протиракову активність. Але дослідження підтверджують його антидіабетичні властивості.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які небезпечно поєднувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути