середа, 07 жовтня 2020 14:24

Назвали спецію, яка захищає від діабету

Назвали спецію, яка захищає від діабету
Кардамон захищає від діабету. Фото: foodandmood.com.ua

Кардамон знижує рівень цукру в крові, запобігаючи розвитку діабету другого типу. А в кого він уже є, то особливо схильні до ризику гіпертонії. від неї також допоможе ця спеція, адже зменшує артеріальний тиск.

Про це пише Мedikforum.

Кардамон називають королем прянощів за антиоксидантну і протиракову активність. Але дослідження підтверджують його антидіабетичні властивості.

Це стало відомо після дослідження вчених, яке опубліковане журналом BMC Complementary and Alternative Medicine. Його учасники з числа пацієнтів, що мають надмірну вагу або ожиріння, і які страждають на діабет 2 типу, отримували 3 грами добавки зеленого кардамону в день. І у них зафіксували збільшення вмісту ірісіна - ферменту, що поліпшує чутливість до інсуліну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та корисно: як харчуватися з приходом холодів

"Людям з діабетом слід збільшити споживання кардамону: він не тільки сприяє регуляції рівня цукру в крові, але також допомагає впоратися з іншими ускладненнями, пов'язаними з цим захворюванням. Він здатний підсилити імунну відповідь проти метаболічних ферментів і корисний для захисту від метаболічного синдрому, зростання жиру на животі ", - зазначили вчені.

Також додавання екстракту кардамону в каву або чай може допомогти регулювати артеріальний тиск. При цьому зменшити ймовірність виникнення серцевої недостатності.

Медики назвали неймовірну властивість червоного перцю. Цей овоч корисно вживати людям з зайвою вагою.

Головне правило всіх охочих схуднути - не допускати голоду, в іншому випадку є ризик з'їсти набагато більше, ніж насправді потрібно організму.

Зараз ви читаєте новину «Назвали спецію, яка захищає від діабету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути