середа, 07 жовтня 2020 15:10

Чим можна заїдати стрес: 5 корисних продуктів

Чим можна заїдати стрес: 5 корисних продуктів
Дієтолог Інна Григоренко порадила чим можна заїдати стрес Фото: grygorenko-diet.com.ua

Для боротьби зі стресами необов'язково запасатися солодами. У таких ситуаціях виділяються гормони, які готують організм до фізичної відповіді, спрямованої на виживання.

Апетит різко зростає, але обмін речовин сповільнюється, енергія заощаджується. Це може призвести до накопичення жиру на животі.

Чим же потрібно "заїдати" стрес пише столичний дієтолог Інна Григоренко.

У таких обставинах краще їсти часто, малими порціями. Можна зробити 3 основних прийоми їжі та 2 перекуси. Обов'язково снідати, бажано протягом години після пробудження.

Для перекусів підійдуть горіхи, насіння, кисломолочний продукт. І додати до цього сирі овочі, ягоди та фрукти. Уникати простих вуглеводів - вироби з білого борошна, шліфовані крупи, цукерки, тістечка, цукор, мед, соки, солодкі напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та корисно: як харчуватися з приходом холодів

Для боротьби зі стресом потрібно їсти більше овочів (за винятком картоплі), ягід, помірну кількість фруктів а також не смажене насіння гарбуза, соняшника, льону, кунжуту та горіхи. Це забезпечить організм достатньою кількістю мінералів, вітамінів, антиоксидантів, корисних рослинних жирів.

При стресі незамінні каші, бобові, хліб з борошна грубого помолу. Вони дадуть відчуття ситості на тривалий час.

Відновити запаси білку, який інтенсивно витрачається під дією стресу, допоможуть якісні екологічні молочні продукти, риба, м'ясо, яйця.

Заборонені продукти:

"Цукор викликає короткочасний прилив енергії, який швидко змінюється роздратуванням та бажанням поїсти знову. Виникає певна харчова залежність, що може згодом викликати порушення обміну вуглеводів і нашкодити здоров'ю. Смажена жирна їжа містить багато окислених жирів, які пошкоджують мембрани клітин, сприяють розвитку депресії а також набору зайвого жиру", - пояснює фахівець.

Для зменшення симптомів стресу потрібно уникати споживання напоїв з кофеїном. Він діє як стимулятор нервової системи, може призвести до виснаження нервових клітин, порушення сну.

Уникати потрібно також і алкоголю, хоча багато-хто вважає його гарним засобом для боротьби зі стресом. Алкоголь має короткочасну заспокійливу дію, але в результаті збільшує кількість стресу в житті людей.

Морква використовується для приготування багатьох страв для того, щоб надати їй більш яскравий смак. Корисні властивості цього коренеплоду пояснюються складом, адже він багатий вітамінами, харчовими волокнами, мінеральними речовинами.

Цей овоч багатий вітамінами групи B, вітамінами C, E, K, а також містить бета-каротин - речовина, яка в людському організмі перетворюється на вітамін А.

Зараз ви читаєте новину «Чим можна заїдати стрес: 5 корисних продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути