середа, 14 листопада 2018 18:08

Назвали несподівану властивість кави

Назвали несподівану властивість кави
Аби кава дала користь, пити її слід без цукру й будь-яких сиропів. ФОТО: independent.co.uk

Кава здатна попередити розвиток діабету. Навіть якщо не містить кофеїну. Усього 3-4 чашки такого напою на чверть знижують ризик появи даної хвороби. Підтвердили це вчені з Інституту наукової інформації про каву.

Науковці проаналізували результати 30 досліджень, проведених за загальної участі 1,2 млн добровольців. Як виявилося, чоловікам три чашки кави на день допомагають знизити ризик появи діабету на 25%, жінкам — на 28%. За кожну додаткову чашку загроза меншає ще на 7%. Секрет такої ефективності кави в поєднанні її компонентів. Поодинці ці речовини не діють, однак разом здатні чинити відмінний оздоровчий ефект. Пише відоме британське видання Dailymail.

Корисними є усі види кавових напоїв. Еспресо, лате, капучино — не виняток. Однак пити їх вчені радять без цукру й жодних додаткових сиропів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисні мандарини

Раніше назвали захворювання, яке буде небезпечнішим за рак і діабет. До 2050 року воно стане найпоширенішою причиною смерті серед хворих. Усе через антибіотичну кризу, яка вже зараз набирає обертів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали несподівану властивість кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути