Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 14:46

Назвали 10 прихованих ознак низького тиску

Назвали 10 прихованих ознак низького тиску
Постійно холодні ноги є одним із наслідків зниженого тиску. ФОТО: viva.nl

У багатьох людей кров'яний тиск постійно знижений. При цьому вони почуваються цілком нормально й не мають скарг на самопочуття. В інших зниження тиску супроводжується симптомпами, які заважають вести звичний спосіб життя. У таких випадках необхідно допомогти організмові прийти в норму.

Перелік симптомів, які можуть вказують на низький кров'яний тиск, подало видання Rider's Digest.

1. Запаморочення. Виникати може після різкої зміни положення тіла. Часто турбує вранці після підйому з ліжка.

2. Погіршення концентрації уваги. Через низький тиск погіршується кровопостачання мозку. Це призводить до голодування мозкових клітин і, як наслідок, до погіршення здатності утримувати увагу на конкретному об'єкті.

3. Спрага. Може виникати в разі суттєвого зниження тиску. У такому випадку спрагу не вдасться повністю втамувати навіть значною кількістю води.

4. Розмитий зір. Є одним із найсерйозніших наслідків зниження тиску. Може довго не минати. У гіршому випадку стає незворотним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користь сауни: адаптує до зимових холодів, лікує, омолоджує, позбавляє від похмілля

5. Холодні руки й ноги, липка шкіра. Через низький тиск кров до кінцівок перестає нормально доходити. Тому шкіра на них стає холодною й липкою. Може навіть набувати сірого або синюшного відтінку. Останнє зазвичай свідчить про критичне зниження тиску.

6. Прискорене серцебиття. За низького тиску серце не встигає наповнитися кров'ю, а тому намагається компенсувати це за рахунок частіших скорочень.

7. Втома й депресія. Як зазначалось вище, через низький тиск погіршується кровопостачання. За таких умов мозкові клітини не отримують достатньо кисню. Як наслідок, виникає втома, апатія, загальна загальмованість, проблеми зі сном і депресія.

8. Нудота й блювання. Такі симптоми можуть виникати на фоні зниження тиску внаслідок тривалого перебування на ногах.

Низьким вважають тиск менше 100/60 мм рт. ст. Якщо до такої позначки тиск падає частіше трьох разів на місяць, варто звернутися до терапевта. Лікар призначить аналізи, які допоможуть виключити анемію й інфекції. До норми низький тиск вдасться підняти шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 10 прихованих ознак низького тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути