вівторок, 25 серпня 2020 10:31

Науковці розробили новий метод вакцинування від коронавірусу

Науковці розробили новий метод вакцинування від коронавірусу
Завдяки дослідженню препарату на мишах виявили, що введення через ніс ефективніше за звичайні ін'єкції. Фото: Pixabay

Вакцину проти Covid-19, яку можна вводити однією дозою через ніс, розробили вчені Медичної школи університету Вашингтона в Сент-Луїсі.

Результати своєї роботи вони описали у статті в журналі Cell, передає 5 канал.

Завдяки дослідженню препарату на мишах виявили, що введення через ніс ефективніше за звичайні ін'єкції. Науковці встановили, що назальне застосування вакцини викликає сильну імунну відповідь у всьому організмі, однак найбільший захист формується в самій носовій порожнині і дихальних шляхах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені довели, що Covid-19 можна заразитися повторно

Дослідники порівняли вакцини, які вводили мишам двома способами – у ніс і внутрішньом'язово. Хоча ін'єкція викликала імунну відповідь, яка запобігала пневмонії, вона не блокувала інфекцію в носі і легенях. Така вакцина може знизити тяжкість перебігу Covid-19, але вона не запобігає інфікуванню і передаванню вірусу іншим людям.

Також виявили, що назальна вакцина не дає коронавірусу розмножуватись у верхніх дихальних шляхах. У гризунів утворився стерилізувальний імунітет, коли немає ніяких ознак зараження після навмисного введення вірусу в організм. Однак необхідні подальші випробування, зокрема за участю людей.

Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, погодив з президентом РФ Володимиром Путіним випробовування російської вакцини проти коронавірусу на білоруських громадянах.

Зараз ви читаєте новину «Науковці розробили новий метод вакцинування від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути