вівторок, 25 серпня 2020 03:21

Учені довели, що Covid-19 можна заразитися повторно

Учені довели, що Covid-19 можна заразитися повторно
Фото: Reuters

Учені зафіксували перший підтверджений випадок повторного зараження коронавірусом.

У 33-річного чоловіка виявили Covid-19 через чотири з половиною місяці після першого випадку інфекції. За першого разу в пацієнта спостерігалися легкі симптоми, зараз їх немає. Повторне зараження викликав новий вірус, виявлений після повернення пацієнта з Іспанії, пише The New York Times.

Розшифрування генома вірусу показало, що другий штам інфекції трохи, але абсолютно точно відрізняється від першого і збігається з тим, що спостерігався в Європі в липні-серпні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російську вакцину від коронавірусу випробують на білорусах

Раніше лікарі США та інших країн неодноразово повідомляли про пацієнтів, які, імовірно, повторно заразилися коронавірусом. Однак цьому не було підтверджень аж до роботи вчених із Гонконзького університету.

В Україні, як і в усьому світі, взялися досліджувати кров тих громадян, хто перехворів на Covid-19. Зокрема, вважається, що плазма крові з антитілами може стати основою для ліків проти коронавірусу. Проте дослідження виявили дві вражаючі речі. Перша - Covid в Україні був уже в січні 2020 року. Друга - тільки кожен четвертий з тих, хто перехворів, має антитіла. За словами лікаря, організм людини перестає пам'ятати і не формує стійкого імунітету до інфекції через те, що Covid-19 змінює ДНК.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели, що Covid-19 можна заразитися повторно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути