понеділок, 05 серпня 2019 03:28

Морозиво чи інші солодощі: що корисніше

Морозиво чи інші солодощі: що корисніше
Молочне морозиво є найкориснішим, тому що містить найменше жиру і калорій. Фото:ukr.media

Найкращим десертом є морозиво.

Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна радить їсти морозиво, ніж торт або шоколад, пише "Країна здоров'я".

"У шматку торта або тістечку міститься близько 25-30 грамів жиру - в три рази більше, ніж в молочному морозиві. Значить, в них і калорій більше" - пояснила дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли молоко стає "небезпечним": міфи і правда про лактозу

На думку дієтологів, молочне морозиво є найкориснішим, тому що містить найменше жиру і калорій. У ньому також багато кальцію і фосфору, які є корисними для здоров'я кісток і зубів. Також в морозиві є калій і магній, які позитивно діють на серцево-судинну систему, і вітаміни групи В, необхідні нервовій системі.

Морозиво корисне, коли натуральне і для його виготовлення використовують натуральні молоко і вершки. Можна трохи додати вершкового масла і цукру, але рослинний жир, загусники і емульгатори в складі гарного морозива не повинні бути.

"Калорійність різних видів морозива теж може відрізнятися. Молочне морозиво - менш калорійне, воно може містити близько 10 грамів жиру, тоді як у вершковому і пломбірі кількість жиру може варіюватися від 15 до 20 грамів", - додала дієтолог.

Тим, хто не їсть молоко, фахівець рекомендує готувати сорбети - вони можуть стати чудовою альтернативою "класичного" морозива. Для приготування сорбета в домашніх умовах слід збити фрукти блендером, розподілити масу по формах і помістити в морозилку.

Найбільше у світі морозиво потрапило до Книги рекордів Гіннеса. Його створили китайці у формі торта довжиною 5 метрів і шириною 3 метри.Найпопулярніші смаки морозива: ванільне, шоколадне, фісташкове та полуничне. Найпопулярніший соус для морозива - шоколадний.

Зараз ви читаєте новину «Морозиво чи інші солодощі: що корисніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути