
Найкращим десертом є морозиво.
Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна радить їсти морозиво, ніж торт або шоколад, пише "Країна здоров'я".
"У шматку торта або тістечку міститься близько 25-30 грамів жиру - в три рази більше, ніж в молочному морозиві. Значить, в них і калорій більше" - пояснила дієтолог.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли молоко стає "небезпечним": міфи і правда про лактозу
На думку дієтологів, молочне морозиво є найкориснішим, тому що містить найменше жиру і калорій. У ньому також багато кальцію і фосфору, які є корисними для здоров'я кісток і зубів. Також в морозиві є калій і магній, які позитивно діють на серцево-судинну систему, і вітаміни групи В, необхідні нервовій системі.
Морозиво корисне, коли натуральне і для його виготовлення використовують натуральні молоко і вершки. Можна трохи додати вершкового масла і цукру, але рослинний жир, загусники і емульгатори в складі гарного морозива не повинні бути.
"Калорійність різних видів морозива теж може відрізнятися. Молочне морозиво - менш калорійне, воно може містити близько 10 грамів жиру, тоді як у вершковому і пломбірі кількість жиру може варіюватися від 15 до 20 грамів", - додала дієтолог.
Тим, хто не їсть молоко, фахівець рекомендує готувати сорбети - вони можуть стати чудовою альтернативою "класичного" морозива. Для приготування сорбета в домашніх умовах слід збити фрукти блендером, розподілити масу по формах і помістити в морозилку.
Найбільше у світі морозиво потрапило до Книги рекордів Гіннеса. Його створили китайці у формі торта довжиною 5 метрів і шириною 3 метри.Найпопулярніші смаки морозива: ванільне, шоколадне, фісташкове та полуничне. Найпопулярніший соус для морозива - шоколадний.
Коментарі