вівторок, 12 травня 2020 09:12

Медиків почали нагороджувати медалями за хоробрість

Медиків почали нагороджувати медалями за хоробрість
День медсестер святкують вже 55 років. Фото: pershyj.com

12 травня відзначають Всесвітній день медичних сестер. Ідея його святкування виникла ще 1953 року, але відзначати його почали з 1965-го.

Цю дату вибрали невипадково.Цього дня народилася видатна англійка Флоренс Найтінгейл, яка організувала перші у світі бригади сестер милосердя. Вона також була організаторкою і керівницею загону санітарок під час Кримської війни 1853–1856 років.

Міжнародну раду медичних сестер створили 1899 року для підвищення професійного рівня медичних сестер та забезпечення якісного сестринського догляду. Завдяки цьому зміцнився престиж цієї професії. До складу ради входять понад 130 національних асоціацій, а це 16 млн медсестер по всьому світу. Штаб-квартира організації міститься в Женеві. .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили секрет, що його використовували в роботі перші акушерки

1912 року Товариство Червоного Хреста заснувало медаль імені Флоренс Найтінгейл, якою нагороджують раз на два роки дипломованих медсестер і медбратів за беззастережну відданість своїй професії та хоробрість під час надання допомоги пораненим і хворим. Перше нагородження відбулося 12 травня 1920 року, відтоді почесної відзнаки були удостоєні 1483 осіб. Із них 23 – українські медичні сестри.

Міністерство охорони здоров'я України оголосило 2020-й "Роком медсестринства в Україні 2020". Так Україна підтримала ініціативу Всесвітньої організації охорони здоров'я, згідно з якою на 72-й Генеральній асамблеї ВООЗ ухвалено Резолюцію про оголошення 2020 року Міжнародним роком медсестринства.

Парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт про звільнення медпрацівників, які борються з коронавірусом, від податків на доходи.

Документ передбачає тимчасове скасування оподаткування доходів медиків, безпосередньо зайнятих на роботах із ліквідації захворювання людей коронавірусною хворобою, податком на доходи фізосіб і військовим збором.

Зараз ви читаєте новину «Медиків почали нагороджувати медалями за хоробрість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути