четвер, 23 жовтня 2014 17:16

Люди переїдають, якщо їм не вистачає тілесної близькості

Здоров'я прямо залежить від того, що ми їмо, але так само від того в яких кількостях. Нерідко зустрічається така проблема, як переїдання. Чому деякі воліють їсти до відмови і в чому причина, читайте нижче.

 

Причина №1. Їжа - заміна любові

Коли шлунок наповнюється їжею, інші потреби несвідомо блокуються, відходять на другий план. Цим способом користуються люди, яким може не вистачати "тілесних погладжувань" в родині. Вони не можуть відрізнити справжній апетит від обжерливості і перетворюються на рабів шлунка.

Причина №2. Їжа - антидепресант

У стресових ситуаціях ми відчуваємо внутрішню напругу. Наше життя несе багато негативних емоцій. Якщо вдома не все в порядку або ми завантажені роботою і у нас проблеми, в цей важкий період легко піддатися спокусі заспокоїти себе їжею. Вона перетворюється в кращі ліки від душевних страждань.

Причина №3. Їжа "на бігу"

У повсякденному житті ми часто не їмо вдома, перекушуємо похапцем, вживаємо їжу між основними прийомами їжі. Перекуси на роботі за чашкою чаю, поїдання солодощів перед телевізором - дуже поширене явище. Квапливість у їжі заважає правильному засвоєнню їжі, може сприяти виникненню нестачі в організмі вітамінів і мінеральних солей. Після такої їжі ми відчуваємо себе втомленими. До порушення живлення належить нерегулярний прийом їжі і рясна їжа вечорами. Дуже часто сильний апетит розігрується після "голодного" і напруженого дня. Ми безкарно перевантажуємо шлунок і змушуємо важко працювати весь травний тракт.

Причина №4. Переїдання за звичкою

Інколи небажання або недолік інформації про правильне харчування призводить до відсутності культури в їжі. Навіть сьогодні можна почути думку, що якщо в сім'ї всі повні, вгодовані, "добре виглядають", то це результат материнської турботи та любові. Саме батьки можуть створити у дітей згубні звички в харчуванні. Спадковість, в цьому сенсі, це просто продовження якоїсь "сімейної традиції".

Зараз ви читаєте новину «Люди переїдають, якщо їм не вистачає тілесної близькості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути