Американська асоціація кардіологів визначила, що ж потрібно їсти, аби не мати проблем з серцево-судинною системою. Найкращий продукт для підтримки здоров'я серця – риба.
Про це пише Мedikforum.
"Ми рекомендуємо людям їсти рибу не рідше двох разів на тиждень", – сказала Аліса Х. Ліхтенштейн, старший науковий співробітник і директор відділу серцево-судинного харчування.
Кожна порція білої риби містить 21 грам білка. Риба також є хорошим джерелом жирних кислот омега-3, які зміцнюють здоров'я серця. За словами Ліхтенштейн, якщо ви хочете збільшити споживання омега-3, замініть у звичному рецепті білу рибу на скумбрію або лосось.
Риба не вимагає тривалого приготування, і є багато різних способів це зробити. Вона дуже гнучка, коли мовиться про методи приготування і поєднання з іншими інгредієнтами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 напоїв для спалювання жиру під час сну
Те, з яким гарніром ви їсте рибу також має неабияке значення. Найкраще з рибою поєднується свіжа зелень, особливо кінза.
Також варто її подавати з авокадо, цибулею, часником, ананасом та броколі.
Насіння та горіхи – джерело поживних речовин для людського організму. Дієтологи рекомендують щоденно вживати жменю горіхів та насіння, щоб побороти відчуття голоду між основними прийомами їжі.
Його можна їсти, як окрему закуску, або додавати у смузі, салати, десерти, тощо. Особливо потрібне насіння веганам та вегетаріанцям, оскільки воно є джерелом речовин, які вони не можуть отримати з іншої рослинної їжі.
Коментарі