Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 12:23

Яке насіння варто включити у свій раціон

Яке насіння варто включити у свій раціон
Гарбузове насіння багате на омега-3 жирні кислоти, які зміцнюють імунну систему. Фото: Karolina Grabowska from Pexels

Насіння та горіхи – джерело поживних речовин для людського організму. Дієтологи рекомендують щоденно вживати жменю горіхів та насіння, щоб побороти відчуття голоду між основними прийомами їжі.

Його можна їсти, як окрему закуску, або додавати у смузі, салати, десерти, тощо. Особливо потрібне насіння веганам та вегетаріанцям, оскільки воно є джерелом речовин, які вони не можуть отримати з іншої рослинної їжі.

Чіа

Насіння у великій кількості містить антиоксиданти і клітковину, які допомагають нам усунути зайві токсини та підтримувати здоров'я організму. Покращує травлення і допомагає контролювати рівень глюкози та холестерину в крові.

Льон

Насіння льону містить безліч корисних речовин і мінералів, завдяки яким наш організм помітно зміцнюється й оздоровлюється, а також позбавляється зайвої ваги. Воно зміцнює здоров'я серця, оскільки містить жирні кислоти омега-3. Крім того, сприяє покращенню травлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіння льону допомагає схуднути

Кунжут

Зі 100 г насіння кунжуту можна одержати добову норму кальцію для організму. Містить вітаміни А, Е, РР і вітаміни групи В - фолієву кислоту, ніацин, тіамін, піроксидин і рибофлавін. Завдяки фітину відновлюється баланс мінералів в організмі людини. Насіння кунжуту просто незамінне, якщо ви страждаєте від шкірних і очних захворювань.

Гарбуз

Гарбузове насіння багате на омега-3 жирні кислоти, які зміцнюють імунну систему, а також борються з артритом і запаленням. Допомагає контролювати запалення, рівень артеріального тиску та рівень глюкози в крові. Окрім цього є потужним джерелом магнію, цинку, заліза, міді, клітковини та антиоксидантів.

Щодня необхідно включати в раціон вітаміни групи B. Якщо цього не робити, може виникнути загроза вашому здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «Яке насіння варто включити у свій раціон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути