понеділок, 30 березня 2020 14:11

Кличко заявив про відсутність хороших новин щодо коронавірусу в столиці

Кличко заявив про відсутність хороших новин щодо коронавірусу в столиці
Кличко заявив про відсутність хороших новин щодо коронавірусу. Фото: Facebook/Кличко – мер

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав жителів столиці дотримуватись обмежень, запроваджених містом та урядом, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

Про це він заявив під час онлайн-пресконференції.

"Хороших новин у мене, на жаль, немає… Деякі люди радять мені: мовляв, для іміджу, я не повинен сам озвучувати весь негатив. А перекласти цю місію на заступників, інших чиновників. Я ж переконаний, що як мер міста, людина, що відповідає за столицю – маю надавати реальну і повну картину", – наголосив Кличко.

Мер столиці підкреслив - нерозумно думати, що загроза коронавірусу стосується кого завгодно, але не особисто кожного з нас.

"Є свідомі кияни. А є чимало тих, до кого не дійшло! Я не прошу й не рекомендую. Подумайте, нарешті, головою! Коли вас закликають обмежити контакти й залишатися вдома задля вашої ж безпеки, ви компаніями вивалюєте на пікніки; ви влаштовуєте аншлаги на дитячих майданчиках; ви відмовляєтеся від обсервації, повернувшись літаками в умовах закритого повітряного простору! Ви смієтеся й не вірите! І чомусь думаєте, що пронесе", – наголосив Віталій Кличко.

За словами мера столиці, в разі масштабного поширення інфекції жодна система охорони здоров'я не впорається з тисячами хворих у лікарнях.

За словами ексміністра економіки Тимофія Милованова, жорсткий карантин дозволить зберегти людське життя вартістю від 160 до 360 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Кличко заявив про відсутність хороших новин щодо коронавірусу в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути