Ексклюзиви
середа, 27 травня 2020 09:58

Кішку з Covid-19 помістили на карантин у Москві

Кішку з Covid-19 помістили на карантин у Москві
У Москві кішку з Covid-19 помістили на карантин. Фото: unsplash.com

У Москві кішці провели тестування на Covid-19, а після позитивного результату помістили її на карантин.

Це перший підтверджений випадок зараження коронавірусом домашньої кішки на території Росії, з посиланням на Россільгоспнагляд повідомляє Інтерфакс.

18 травня в Москві у 5-річної кішки взяли біоматеріали на Covid-19 - мазки зі слизової гортані та носа. Тестування тварині провели на прохання власника після огляду ветеринара. Результат аналізу за методикою ПЛР - позитивний.

Пізніше діагноз підтвердили за допомогою додаткового дослідження. Кішку помістили на карантин за місцем проживання власника.

У Россільгоспнагляді підкреслили, що немає вірогідних даних, які свідчили б про передавання Covid-19 від домашніх тварин-компаньйонів до їхніх власників. Також немає повних наукових даних про те, "чи може вірус резервуватися в популяції котячих, чи кішки для нього епідеміологічний глухий кут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака захворів на коронавірус: китайським тваринам в Україну зась

Тому, наголосили у відомстві, зараз немає жодних підстав для вжиття заходів щодо домашніх або диких тварин, які можуть поставити під удар їх благополуччя і здоров'я або можуть мати негативний вплив на біорізноманіття.

Тести двох домашніх кішок у Нью-Йорку, США, дали позитивний результат на коронавірус нового типу. Чиновники міністерства сільського господарства і центрів із контролю та профілактики захворювань заявили, що кішки мали легкі респіраторні симптоми. Передбачається, що тварини заразилися вірусом від людей у своїх будинках або поблизу них.

Кішки - перші домашні тварини, які показали позитивний тест на коронавірус у США. Але в зоопарку Бронкса є тигри й леви, що захворіли на Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Кішку з Covid-19 помістили на карантин у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути